Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kétmilliárdos beruházással épül szállodakomplexum Kecskeméten

Több mint kétmilliárdos beruházással szállodát és konferencia-központot épít Kecskeméten a KÉSZ Csoport. A fejlesztés 30 százalékát az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Programja keretében nyert vissza nem térítendő támogatás fedezi.
Piaci szereplők szerint ilyen üzleti klímában az "aki mer, az nyer" stratégia előremutató lehet, de a hosszú távú életben maradás és siker titka az innovációban is rejlik. Az építés és ingatlanfejlesztés területén szerzett több mint húszéves tapasztalattal rendelkező KÉSZ Csoport éppen e hipotézis jegyében döntött a Dél-alföldi Régió erősödő gazdasági szerepét figyelembe véve Kecskeméten egy 4 csillagos, 136 szobás üzleti szálloda és ahhoz kapcsolódó multifunkcionális konferencia-központ megvalósítása mellett - mondta a Napinak Pintyőke Marcell kommunikációs igazgató. A 485 fő befogadására alkalmas központban a nagy előadóterem 400 személyes lesz, ezen kívül 6 kisebb, igény szerint szekcionálható teremmel is rendelkezik majd.

A Daimler-beruházásra alapozott fejlesztés helyszíne Kecskeméten az M5-ös autópályát és a belvárost összekötő Izsáki út mentén, a KÉSZ Ipari Parkban található jelenlegi KÉSZ-irodaház. Pintyőke kifejtette, a projekt létjogosultságát tovább erősíti, hogy a városban régóta problémát okoz a minőségi szálláshelyek hiánya. A kiemelt beruházások elindulásával a város és a helyi vállalkozások komplex városfejlesztésbe kezdtek, így Kecskemét a déli régió egyik legdinamikusabban fejlődő, kiemelkedő gazdasági potenciállal rendelkező településévé vált. A Ferihegyi repülőtér, valamint az autópályák közelsége szintén garancia az épületegyüttes hosszú távú kihasználtságára.

A beruházás költségeinek 30 százalékát az ÚMFT Dél-alföldi Operatív Programja fedezi. A csoport 2009 őszén benyújtott pályázata idén nyár elején támogatást nyert, így a kétmilliárd forintot meghaladó értékű beruházást mintegy 720 millió forintos pályázati forrás segíti. A konferencia-központ megvalósítására 273 millió forint, a kifejezetten üzleti célú utazókra épülő hotelprojektre a "turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó kereskedelmi szálláshelyek minőségi és mennyiségi fejlesztése" elnevezésű kiírásban 450 millió forintnyi, ugyancsak vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg.

A támogatási szerződések aláírására a következő hetekben kerülhet sor a DARFÜ Nonprofit Kft. és a beruházást lebonyolító KÉSZ Ipari Park Kft. között. A kivitelezés megkezdését a fejlesztő 2011. április elejére tervezi és bíznak benne, hogy az első vendégek már 2012 tavaszán "birtokba vehetik" a komplexumot.

A kommunikációs igazgató elmondta, professzionális szállodaüzemeltető bevonását tervezik, hogy a vendégek a modern környezetben garantáltan magas minőségű szolgáltatásban részesüljenek üzleti utazásaik során, a konferencia-központon keresztül pedig számos új rendezvénynek adhasson otthont Kecskemét városa.

Olvasóink írták

 • 8. Logaritmus 2010. szeptember 07. 07:59
  „Ja, es a hotel epitest nem a KESZ fizeti hanem az elozo, MSZP kormany idejen inditott Uj Magyarorszag program palyazata. Tessek megkoszonni Gyurcsany Ferencnek! :)”
 • 7. Logaritmus 2010. szeptember 07. 07:56
  „Ha Kecskemeten epul szalloda, az fantasztikus eredmeny. Ha Szegeden, az latvanyberuhazas! Kedves Fidesz politikusok, elobb dontsek el mit akarnak mondani, csak utana beszeljenek!”
 • 6. deszkás 2010. szeptember 06. 16:56
  „Most hány alvállalkozót árvereznek el?”
 • 5. antikos 2010. szeptember 06. 15:49
  „Gondolom jobb lesz mint a forrás kokányolás... Harmadpénzből...”
 • 4. deszkás 2010. szeptember 06. 15:06
  „KÉSZ csoport?”
 • 3. andreasz 2010. szeptember 06. 11:42
  „Kecskemét fejlődik! Az odatelepülő cégek munkahelyteremtéssel, az ebből következő fogyasztásnövekedéssel a város növekedési pályára állt.És ennek sok hozadéka van - magától működnek dolgok amelyekre más városnak sok pénzt kell költeni.
  Szegeden a város költekezik és nem a vállalkozók hozzák létre az értéktöbbletet. Itt reklámozni kell,hogy települjön vállalkozó a logisztikai központba. Máshol meg nőnek ki a földből a telephelyek az ipari parkokban. (Lehet,hogy Mórahalmon is több betelepülő cég van mint itt Szegeden. Lehet,hogy még konzervgyár is lesz előbb utóbb - és bebizonyosodik,hogy nem kellett volna Szegeden felszámolni) Meg kellene keresni ennek az okát és változtatni a város hozzá állásán.
  Olvastam Botka úrtól,hogy Szeged hagyományosan szolgáltató város. Ez nem így van, mert sok termelő üzem volt itt. És az embernek nem mindegy,hogy a szeretett szakmájában dolgozik, vagy "kiszolgál" (felszolgál,elad,megrendelést vesz fel,tudakozóban válaszolgat,stb.) másokat. Ennek okán kellene megteremteni a feltételeket értéket termelő vállalkozások érdeklődésének a felkeltéséhez.”
 • 2. geza 2010. szeptember 06. 10:24
  „Ennyit (is) jelent ha valamilyen gyártó!! cég települ valahova. Nem plázára, villamos-ra látványra megy el a pénz”
 • 1. bélás 2010. szeptember 06. 09:57
  „már megint nem tud ragozni a dm.
  ..... komplexumot.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeütközött egy mentőautó és egy személygépkocsi Kecskeméten

Összeütközött egy mentőautó egy személygépkocsival szombaton Kecskeméten, egy jelzőlámpával ellátott… Tovább olvasom