Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Kilenc embercsempészt fogtak el Bács-Kiskun megyében

Két nap alatt 9 embercsempészt és 78 határsértőt fogtak el a rendőrök.
A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2015. április 26-án 0 óra 5 perckor Tompa külterületén, az 53-as számú főúton igazoltatattak két egymás után közlekedő személyautót. A felvezető autóban 2 szerb, a második gépjárműben 1 szerb és 9 szír állampolgár utazott. Két kilométerrel távolabb a főúton a rendőrök további 2 szerb állampolgárt ellenőriztek, akik a rendelkezésre álló adatok alapján 2015. április 25-én 22 óra 10 perc körüli időben a zöldhatáron kísérték át Magyarországra a migránsokat. A szír személyek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket. Menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak. A szerb állampolgárokat embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2015. április 27-én 1 óra 30 perckor az 5501-es számú út ellenőriztek kettő egymás után közlekedő személyautót. Az első autóban 2 szerb, a második gépjárműben 1 szerb és 12 szomáliai állampolgár utazott. A szomáliai állampolgárok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket. Meghallgatásukat követően őrizetbe vették őket a rendőrök. Kelebia belterületén a rendőrök 1 szerb férfit is elfogtak, aki a rendelkezésre álló adatok alapján a szomáliai csoportot kísérte át a zöldhatáron. A szerb állampolgárokat embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

A Kelebia, a Bácsalmás és a Bácsbokod Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított 57 külföldi határsértővel szemben, akiket 2015. április 27-én Bács-Kiskun megye déli részén ellenőriztek a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a felnőtteket elfogták és a kíséretükben lévő 1 gyermeket a kirendeltségek erre alkalmas helyiségeiben helyezték el a rendőrök. A határsértők többsége menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltiltották, mégis vezetett a 27 éves kecskeméti férfi

Bács-Kiskunban az elmúlt 24 órában egy súlyos és két könnyű sérüléssel járó baleset is történt. Tovább olvasom