Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Konferencia az egyszerű államról

Kecskemét ad ma otthont az Egyszerű Állam Konzultációs Program keretében szervezett konferenciának. A konferencia, az „Egyszerű Állam" országos konzultáció része, mely során a társadalmi partnerek bevonásával, a vállalkozások mindennapi tapasztalatai alapján, a vállalkozásokat érintő adminisztratív terhekről és azok felszámolásának lehetőségeiről gyűjtenek javaslatokat.
A rendezvény házigazdája Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, díszvendége Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára. Az eseményen részt vesz Kerényi János, Bács-Kiskun Megye kormánymegbízottja.

A konferencia az Egyszerű Állam konzultációsorozat keretében történik, fő témája – A vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentése.
Magyarországon egy vállalkozás háromszor annyi időt, energiát és pénzt fordít bürokratikus ügyintézésre, mint Európa más országaiban. Ezért a kormány idén két részletben dolgozza ki a szabályozási környezetet egyszerűsítő és a valósághoz igazító intézkedéseket.

A bürokráciacsökkentés első átfogó javaslatait a kormány idén, április 20-án fogadta el, ezek hatására 105 milliárddal csökkennek jövő évtől a vállalkozásokat sújtó terhek.
Ezt egy második, 400 milliárdos cselekvési terv követi, amelynek kidolgozásához az érintett vállalkozóknak, a vállalkozások képviselőinek és az állami szervezeteknek az együttműködésére és összefogására van szükség.

A konzultáció alapozza meg a vállalkozások költségeinek 400 milliárd Ft mértékű csökkentéséhez vezető cselekvési terv elkészítését, így a konferencia, a vállalkozók javaslataira és támogatására építve, az adminisztráció egyszerűsítéséhez kíván hozzájárulni.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2011. június 16. 10:32
    „Maga az államszervezet tesz mindent bonyolulttá,pedig lehetne ezt sokkal egyszerűbben és mégis tisztességesen tenni,csak a fiskális spekulációt, a multikulturális simlit kellene egyszer s mindenkorra kiűzni politikánkból! Ne moly bonyolult ez, még sem akar valahogy sikerülni, pedig ehhez még konferenciákra sem lenne szükség!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elloptak egy Audit Kecskeméten

Szerda reggelre ellopták a LRM-203 forgalmi rendszámú Audi A6 típusú személygépkocsit Kecskeméten. Tovább olvasom