Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Nem nyugodhat meg Kolompár: jön a másodfokú tárgyalás

Megérkezett a bíróságra az ügyészség fellebbezése a Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egykori elnökére és nyolc társára kiszabott elsőfokú ítélet ellen, így hamarosan kitűzik a másodfokú tárgyalás időpontját – közölte a Kecskeméti Törvényszék szóvivője szombaton az MTI-vel.
Sárközy Szabolcs elmondta: kiemelt jelentőségű ügyről van szó, ezért három hónapon belüli időpontra kell kitűzni a tárgyalást, amely másodfokon a Kecskeméti Törvényszéken folytatódik.

A Kolompár Orbán és nyolc társa ellen 2009 novemberében megkezdett, majd 2010 nyarán újrainduló perben a Kecskeméti Városi Bíróság 2012. július 5-én hirdetett ítéletet. Kolompár Orbánt kétrendbeli, részben társtettesként, részben folytatólagosan elkövetett jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettében, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek társtettesként, folytatólagosan elkövetett megsértése bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, ezért első fokon 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A szökésben lévő Kolompár László másodrendű vádlott esetében – akit 1 év 10 hónap börtönre ítéltek – az ítéletig érvényben volt lakhelyelhagyási tilalom kényszerintézkedést megszüntette a bíróság. Az elfogatóparancs azonban érvényben maradt, mert két felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt áll a vádlott.

A harmadrendű vádlott, Kolompár Orbán felesége 1 év börtönt, 2 év próbaidőre felfüggesztve, a hetedrendű vádlott 1 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Két vádlottat felmentettek, ketten 400 ezer, egy pedig 180 ezer forintos pénzbüntetést kapott.

Steigler Lászlóné Rédei Rita ügyész Kolompár Orbán esetében súlyosbításért, a másodrendű vádlott esetében is súlyosbításért, az ötöd- és a hatodrendű vádlottak esetében bűnösségük megállapításáért jelentett be fellebbezést.
A vádlottak felmentésért nyújtottak be fellebbezést.
- MTI -

Olvasóink írták

  • 3. papsajt 2012. november 11. 06:59
    „Győzike show ez is. 100 milliós ügyekben , sok év herce-hurca után jön egy kis felfüggesztett .”
  • 2. queenmargareth1 2012. november 10. 19:20
    „nevetséges”
  • 1. StencilAtya 2012. november 10. 19:16
    „majd a fidesz "elsikálja" ezt is... oszt jónapot.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prostituált-gyilkosság: visszavonta vallomását a családapa

A nyomozási bíró előtt pénteken visszavonta beismerő vallomását az a 35 éves városföldi férfi, aki a… Tovább olvasom