Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Orbán Kecskeméten: nem támogatom az államfőválasztás közvetlenné tételét

Kecskemét - Nem tervezem és nem támogatom a magyar közjogi rendszer teljes felforgatását, nem támogatom a köztársaságielnök-választás közvetlenné tételét - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Kecskeméten.
Támogatom a kisebb parlamentet, támogatom a települési és a megyei önkormányzatok testületeinek körülbelül a felére csökkentését, de nem támogatom annak a rendszerváltáskor gyökerező gondolatnak a megváltoztatását, hogy a politikai főhatalom a magyar parlamenti képviselőkre leadott voksok alapján szülessen meg - jelentette ki Orbán Viktor, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület rendezvényén, amelyet a zsúfolásig megtelt Katona József Színházban rendeztek meg.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta: a köztársasági elnök választásának közvetlenné tétele, és a parlamenti képviselők választásának gyökeres átalakítása elfogadhatatlan, amit nem fog támogatni.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. rozator 2009. november 10. 19:15
  „Én sem támogatnám ha nem engem választanának!”
 • 22. N.P. 2009. november 09. 21:17
  „Mondjuk Sólyom megválasztásának körülményei tényleg a magyar demokrácia legfényesebb lapjaira kívánkoznak.”
 • 21. klj_54 2009. november 09. 16:50
  „20. hozzászólás Hugo1 2009.11.09. 16:06
  "A lakás elvárverezés, kilakoltatás, ezen ő nem fog változtatni, és aki ilyen helyzetbe került az saját magának köszönheti, mert nem kellett volna annyi hitelt felvenni."

  Bocs, de amit írtál a sértő a tisztességes többség számára!
  Sok bank CSAK valutában számolta ki az olcsó(nak tűnő) hitelt.”
 • 20. Hugo1 2009. november 09. 16:06
  „16 igazságkereső / A 10 millió magyar nevében nem kellene a még nem miniszter úrat dicsőiteni. Az én nevemben ne nyilatkozzon. A lakás elvárverezés, kilakoltatás, ezen ő nem fog változtatni, és aki ilyen helyzetbe került az saját magának köszönheti, mert nem kellett volna annyi hitelt felvenni. Mindenki addig nyújtozkodjon ameddig a takaró ér.”
 • 19. klj_54 2009. november 09. 15:55
  „Nem kellene Vonáékat lenézni!
  Nem pártolom, sőt. Ő a sötét ló a sakktáblán, oldalán a jogász nagysasszonnyal!
  Ovi, pedig majdan a kétharmadért még Krisztina asszony popsiját is körbepuszilgatná!”
 • 18. comet 2009. november 09. 15:07
  „Orbán egy nulla, de arra lenne esze, hogy lényegibb változások nélkül beüljön abba az elfuserált alkotmányos tákolmányba amit az országra telepedett politikai csürhe az elmúlt 20év alatt összeeszkábált.
  Orbán nem megoldás, hisz eddig sem volt az. Vonának meg nem akar benőni a fejelágya, úgyhogy ahogy eddig volt, ész nélkül fog tovább sodródni az ország, legfeljebb majd az IMF megmondja mit csináljunk, meg hogy mit hagy meg nekünk az országból.
  Az hogy egy szélhámos pszichopata egy másik szélhámos szájhőssel idáig juttathatta az országot, egyértelműen jelzi hogy súlyos alkotmányos problémák vannak. Fleto mindent becsődöltetett, elsősorban az ellenzéke és a köztársasági elnököt. Orbán is hazudozik, ill. saját sleppjére játszik és nem az ország érdekeit nézi.
  Fletó nyiltan szélhámos, de az igazi átvágás az a felcsúti villájában bóbiskoló Orbán Viktor.”
 • 17. Léni 2009. november 09. 15:00
  „Nekem az a véleményem, hogy senki ne legyen szent és sérthetetlen a Parlamentben sem!
  Aki bűnt követ el, legyen az a miniszterelnök vagy köztárs.elnök, vissza lehessen hívni!!
  Orbán a saját viselkedésük alapján / a következő ellenzéknek az lehet akár minta is/ akarnak olyan törvényeket
  hozni, hogy őket ne lehessen úgy és olyan méltatlan módon gáncsolni ahogy ők tették éveken keresztül!
  Az első mondatom alkalmatlanság esetére is érvényes! Lásd jelenleg Sólyom Lászlót!”
 • 16. igazságkereső 2009. november 09. 14:30
  „Sajnos nem tudom,hogy hová írjam le a gondolataimat arról, amit az FN.hu oldalon olvastam,mely szerint 2010 fekete év lesz.Mondja ezt a miniszterelnök úr, aki nagyon jól tudja, hogy fekete éveket tudunk magunk mögött immár közel 15 éve, így jó lenne, ha mint miniszterelnök azon munkálkodna, hogy végre jó is legyen.Ahhoz, hogy 2010 fekete év legyen, még miniszterelnökre sincs szükség, de ha már van, gondolom azért van,hogy jó irányba terelje az országot gazdaságilag is, nem pedig úgy, ahogy sugallják Neki!Tisztelettel kérdezem: miért kell tönkre tenni közel 10 millió ember életét, amikor lehetne ez jobb is, ha a bankárok nem szándékosan tennék tönkre az országot!
  Miniszterelnök Úr! Kérem tegyen meg mindent annak érdekében - hiszen Ön pontosan tudja,hogy ezt hogyan kell tennie -,hogy végre vége legyen országunk mesterséges tönkretételének, az emberek végre fellélegezhessenek és ne nyomassza Őket a kilakoltatás, a lakáselárverezés, a teljes és szándékos elszegényítés!Ezt köszönöm meg Önnek T.Miniszterelnök Úr 10 millió embertársam nevében is. Ugye megteszi??!!”
 • 15. Gazficko 2009. november 09. 13:55
  „Mikor lesz jó világ?
  - ???
  - Amikor özvegy Demszkyné elmegy Kuncze Gáborhoz a börtönbe, hogy Orbánt agyonlőtték Gyurcsány temetésén...”
 • 14. florian71 2009. november 09. 13:49
  „Még a parlamentcsökkentést meg is értem tőle, Bár kétséges mert ez nem más, mint egy politikai szlogen akárcsak a (mindenkit elszámoltatunk), csak magunkat nem. De az önkormányzatokat az, hogy fog csökkenni azt nem tudom , mikor nagyobb részt Fidesz tagok uralják,vagy csak ők lesznek?lehet.”
 • 13. szatyi 2009. november 09. 13:29
  „-Gazficko-
  Egyetértünk!”
 • 12. Gazficko 2009. november 09. 13:19
  „Én támogatom azt az ötletet,hogy legyen kisebb parlament. DE akkor a jelenlegi 400 bohóc takarítsa el magát a Parlamentből. És legyen végre teljes megújulás”
 • 11. klj_54 2009. november 09. 11:59
  „"de nem támogatom annak a rendszerváltáskor gyökerező gondolatnak a megváltoztatását, hogy a politikai főhatalom a magyar parlamenti képviselőkre leadott voksok alapján szülessen meg -"
  Freudi elszólás a javából:)
  Ugyanis (az egész!) mondatának az értelme:
  No nehogy már a szavazatok döntsenek helyettem!”
 • 10. szatyi 2009. november 09. 11:52
  „Kit érdekel, hogy mit mit támogat ez az elfuserált, "gőgmatyi".”
 • 9. miniszterelnok 2009. november 09. 11:29
  „Huuuha Vimvim.......mi ez az emelkedett hangvetel? :)”
 • 8. unknown 2009. november 09. 11:05
  „"""Jelenleg a magyar demokrácia történetében a legnagyobb veszélynek a Fidesz, illetve a Fidesz és a Jobbik kétharmados győzelmét tartom - jelentette ki a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában Retkes Attila, az SZDSZ elnöke."""
  Érdekes! Nem hozott semmi veszélyt a magyar demokráciára az ország gazdasági összeomlása, az eladósodás mértéke az MSZP-SZDSZ közötti nyolc éves együttműködés alatt? Ami miatt felerősödött a nép gondolkozásában az ellenállás, az ellentmondás, a kritika szükségessége, a visszatérés igénye egy nemzeti, becsületes életkörülményhez. Mert abban látják az egyéni és kollektív demokrácia biztosítékát.”
 • 7. JoGabor 2009. november 09. 10:52
  „Jó, mondott, amit monmdott. De miért a Katona József Színházban?
  Egyfelől: a színház az egyetlen olyan kultúrhely, ami még megmaradt, és ami (ha a színpadon művészet van, nem hakni) képes még felébreszteni az emberekben azt a hétköznapokban már elfeledett tudást, hogy azért mégis együvé tartozunk. Másfelől: a mai élet legzüllöttebb, leg-elaljasodottabb terepe a politika. Amúgy sem, de ezért különösen nincs helye a színházban, a politika egészének (gyengébbek kedvéért: ez minden pártra vonatkozik).
  Politikusok! Mars ki a színházból, de azonnal!
  A kecskeméti direktor meg szégyellje magát”
 • 6. achilleus 2009. november 09. 10:39
  „Érdekes módon siklanak el többen a kisebb parlament, kisebb önkormányzatok kérdéskörén.
  Pedig ez az, amit kőkeményen számon lehet majd kérni Orbánon, ha ez mégsem történne meg!!!!
  Én nem fogom elfelejteni!”
 • 5. achilleus 2009. november 09. 10:37
  „3. hozzászólás sauron2 2009.11.09. 10:02
  Végigelemezve a köztársasági elnökválasztások körüli sandaságokat, van benne valami (függetlenül melyik oldal köztársasági elnök jelöltjéről van szó). Sajnos a köztársasági elnöknek kevés joga van véget vetni például az olyan ámokfutásoknak, mint amilyet Gyurcsány generált az őszödi beszéddel, majd azt követően: annyiban biztosan igazad van, hogy egy közvetlenül választott elnök, erősebb legitimációval rendelkezne. Kérdés, kapna-e ehhez megfelelő jogköröket.”
 • 4. achilleus 2009. november 09. 10:30
  „1. hozzászólás vimvirepellere 2009.11.08. 15:33
  Talán elfelejtetted, de ebben a kérdésben volt már népszavazás: 1989-ben érvényes népszavazás vetette el a közvetlen elnökválasztást (4 igenes népszavazás, támogatók: MSZDP, FKGP, SZDSZ, FIDESZ)
  Népszavazásra tette fel a kérdést az FKGP, tudtommal ez teljes érdektelenségbe fulladt (kb. 2004-ben???)
  Népszavazási kezdeményezéssel riogatta a népet az MSZP 2001-ben, de miután megnyerték a választásokat, el is felejtették a közvetlen elnökválasztást. Eszébe jutott még Medgyessy Péternek, de a kétkamarás parlament ötletével - és vele - együtt ezt is lehúzták a budin. Összességében: a Fideszen és az SZDSZ-en kívül egyetlen párt sem volt következetesen a közvetett elnökválasztás híve. Miért baj, ha legalább ebben következetesek, máskor meg megy a "köpönyegforgató Zorbán" szöveg.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZDSZ: Szécsi Gábor mondjon le tisztségeiről

Kecskemét - Az MDF országgyűlési képviselőjelöltjeként induló és az SZDSZ-ből kilépő Szécsi Gábort… Tovább olvasom