Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Ősszel megkezdődik a Kecskemétet északon elkerülő út építése

Kecskemét - A 10,3 kilométer hosszú, kétszer egysávos elkerülő úton 7 csomópont épül, 3 felüljáró, 2 aluljáró és egy vadfelüljáró.
Az Európai Unió és a központi költségvetés mintegy 13,6 milliárd forintos támogatásával 2013 őszén megkezdődik a Kecskemétet északról elkerülő út építése – közölte Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NFI) Zrt. kommunikációs vezetője kedden Kecskeméten, sajtótájékoztatón.

A 10,3 kilométer hosszú, kétszer egysávos elkerülő úton 7 csomópont épül, 3 felüljáró, 2 aluljáró és egy vadfelüljáró – ismertette a kommunikációs vezető.

Loppert Dániel hozzátette: a beruházás során kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, vadvédő kerítést, zajvédő falat létesítenek, 125 ezer fát ültetnek.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere szerint a város legfontosabb közlekedési fejlesztése indul, mert az elkerülő megépítésével teljessé válik a Kecskemét körüli körgyűrű, valamint a 44-es út óriási forgalma teljesen elkerüli a várost.

Zombor Gábor kiemelte: a városnak nem kellett önerőt biztosítani a beruházáshoz, amelynek 85 százalékát az Európai Unió, 15 százalékát a központi költségvetés biztosítja.

Az útnak 2015 nyarára kell elkészülnie. A nyertes kivitelező a Duna Aszfalt Kft.

Loppert Dániel a Kecskemétet érintő közlekedési beruházásokról elmondta: 32 milliárd forint összegben vannak előkészítve útépítések.

Az Európai Unió még futó költségvetési ciklusában megkezdődhet az 54-es főút M5-ös autópályát az 5-ös számú főúttal összekötő szakaszának négysávúra szélesítése.

Olvasóink írták

  • 1. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. július 31. 14:16
    „Akkor gondolom szevasz lesz az m5 dunaföldvári út-53 közötti szakasz ingyenességének?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még lehet pályázni a tanyafejlesztési programra

Idén a települések és tanyatulajdonosok összesen több mint 1.2 milliárd forintra pályázhatnak. Tovább olvasom