Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Pszichiátrián kezelt betegeket erőszakolt meg egy ápoló

Kiskunhalas - Csütörtökön folytatódott a Kiskunhalasi Városi Bíróságon az a büntetőügy, melynek tárgyát a helybéli pszichiátriai otthonban történt erőszakos bűncselekmények képezik.
A vádirat szerint F. Zoltán elsőrendű vádlott két társával együtt ápolóként dolgoztak a Bács-Kiskun Megyei Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek kiskunhalasi otthonában. Az elsőrendű vádlott 2009 nyara és 2010 januárja között összesen hat alkalommal fajtalankodott egy, az otthonban ápolt kóros elmeállapotú sértettel, akit megkötözött és a szájába zsebkendőt tett. A cselekményeket a szubintenzív szobában és a fürdőszobában követte el.

Az ügy másodrendű vádlottját azzal vádolják, hogy az egyik - szintén kóros elmeállapotú - gondozottat megütötte és megrugdosta, a harmadrendűt pedig azzal, hogy jogtalan haszonszerzés végett bántalmazással, illetve azzal fenyegetve arra kényszerített két másik - részben szintén kóros elmeállapotú - gondozottat, hogy neki élelmet vásároljanak, egy harmadikat pedig bántalmazott.

Szörnyű bűncselekmények helyszíne volt a pszichiátriai otthon.
Szörnyű bűncselekmények helyszíne volt a pszichiátriai otthon.

"A szexuális dolgokkal kapcsolatban showműsorszerűen buzdították őket főként férfi ápoltat férfi ápolttal való együttlétre" – mondta korábban az otthon egyik volt dolgozója. Egy másik még ott dolgozó ápolónő pedig azt mondta, hogy egyik alkalommal, amikor ment dolgozni, hívták a kollégái, hogy mutatnak neki valamit. Akkor látta, hogy két beteg orálisan elégíti ki egymást. Egy másik eset kapcsán pedig azt mesélte, hogy szabadság után visszament dolgozni és az egyik kollégája azzal fogadta, hogy az előző este úgy megverték az egyik lakót, hogy azon imádkoztak, hogy érje meg a nappalt, mert különben baj lesz.

A két ápolónő állítása szerint a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában, a zárt osztályon történtek ezek. Azt kérték, hogy a nevük ne kerüljön nyilvánosságra, de azt vállalták, hogy elmondják, néhány kollégájuk milyen kegyetlenül bánt a betegekkel. A két ápolónő azt állítja, az otthon igazgatónőjének hónapokkal ezelőtt szóltak, hogy mi történik az ön- és közveszélyes embereket kezelő osztályon, de nem változott semmi. Végül feljelentést tettek az ügyészségen. Az ügyben nyomozás indult.

A tárgyalás zárt ajtók mögött folytatódik, ítélethirdetés egyelőre nem várható.

Olvasóink írták

 • 10. TUTI 2011. október 06. 22:10
  „MAgyarország 2011! :(”
 • 9. papsajt 2011. október 06. 17:07
  „"amíg ez a vezetőség van addig ott minden megtörténhet!!!"
  Szokás szerint, fejétől bűzlik a hal.”
 • 8. Csigabiga 2011. október 06. 16:31
  „Tájékoztató itt.

  http://netrefel.blogspot.com/”
 • 7. Csigabiga 2011. október 06. 16:29
  „Sajnos ami itt a cikkben fel van sorolva vád, többségében nem ezek az ápolók követték el!! Aki úgy megverte a beteget, hogy imádkozott meg ne haljon reggelre, és másoknak dicsekedett is vele mit tett, vagy aki szexuális játékokra ösztönözte őket és közben nevetett rajtuk azok nem kerültek a bíróság elé!! Továbbra is dolgoznak épp úgy az intézetben mint a vádlottak! Felháborító, hogy ilyen elveteműlt embereket még a betegek közelébe engednek!
  A becsületesen dolgozó ápolókat meg terrorizálják, feljelentgetik a rendőrségen, mert vélt sérelem érte a vezetőket!
  A lányok nem hazudtak, minden szavuk igaz csak még most is megy a megfélemlítés az intézetben és senki nem mer beszélni! Félti mindenki a munkahelyét mert amíg ez a vezetőség van addig ott minden megtörténhet!!!”
 • 6. lepkehalo 2011. október 06. 15:23
  „Remélem súlyosbító körülmény, hogy a gondozásukra bízott, önmagát megvédeni nem tudó személyek terhére követték el aljas tettüket. Na, ez egy emberiesség elleni bűntett. Nem is tudom, mi a szomorúbb, ha élvezték, vagy ha még csak nem is.”
 • 5. Grabowsky 2011. október 06. 14:48
  „Én sittre vágnám az ápolókkal együtt az igazgatónőt is... hadd tudja meg, milyen a másik oldalon...”
 • 4. kakoszeged 2011. október 06. 14:18
  „Én úgy gondolom, hogy ez a két Ápolónő (nagybetűvel!) hős! Ma az emberek inkább elfordítják a fejüket, mintsem hogy ő vagy családja biztonságát veszélyeztesse azzal, hogy kiáll a gyámolításra szoruló mellett!
  Ismeretlenül és érintettség nélkül is minden tiszteletem a két hölgyé és erőt kívánok nekik az ügy lezajlásának végéig!
  Üdvözlettel!”
 • 3. jmkrisz 2011. október 06. 13:28
  „Szerintem mindig is azon a szinten volt.
  Egy idő után az is begolyózik, aki ott dolgozik, és mondjuk munka után nem várja otthon senki, csak ott van kapcsolata emberekkel.Biztos, hogy néhánynak istenkomplexusa van.
  Én is hallottam pár sztorit, hogy szívatják szegényeket, de nem ilyen durvákat.”
 • 2. Queenmargareth 2011. október 06. 13:23
  „felháborító!”
 • 1. klj_54 2011. október 06. 12:06
  „Ez az eset is egy kórisme arról, hová süllyedt a pszichiátria, mint szakma!
  Nem túlzok ha azt állítom, hogy a középkori tébolydák szintjére süllyedt vissza:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajnali fagyokkal és havazással köszönt be az ősz

Esővel és viharos széllel érkezik a hidegfront pénteken; a hétvégén hideg idő várható, a magasabb hegyekben már havazhat is. Tovább olvasom