Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Súlyosbították az elvált feleségét megölő kalocsai férfi büntetését

Jogerősen tizenhét és fél év fegyházbüntetéssel sújtotta pénteken a Szegedi Ítélőtábla azt a kalocsai férfit, aki közös gyermekük szeme láttára késelte halálra korábbi feleségét 2012 őszén.
Jogerősen tizenhét és fél év fegyházbüntetéssel sújtotta pénteken a Szegedi Ítélőtábla azt a kalocsai férfit, aki közös gyermekük szeme láttára késelte halálra korábbi feleségét 2012 őszén. A tábla súlyosította az első fokon kiszabott büntetést.

A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében találta bűnösnek a 38 éves férfit, és megszüntette a szülői felügyeleti jogát is.

A házaspár Kalocsán lakott, 1999-ben lányuk született. Házasságukat 2010 nyarán bontották föl, és bár gyakoriak voltak a veszekedések, egy évet még együtt töltöttek, míg az asszony a gyerekkel a szüleihez nem költözött.

A férfi nem tudott belenyugodni a kapcsolat felbomlásába, fenyegette, öngyilkossággal zsarolta az asszonyt, aki a hatóságokhoz fordult, és távoltartás elrendelését kérte, amit a bíróság teljesített is. Ennek letelte után a vádlott folytatta a nő zaklatását, és bántalmazta is őt.

Az asszony a gyermekével néhány hónapra Angliában költözött, de amikor visszatértek, a vádlott állandóan követte, folyamatosan zaklatta a sértettet. Amikor pedig találkozott a kislányával, többször fenyegetőzött azzal, hogy megöli az anyját.

A férfi 2012. szeptember 26-án a vádlott ismét találkozott elvált feleségével és gyermekével. Bár a nő kérte, hogy távozzon, követte őket az utcán, majd amikor az asszony telefonon próbált segítséget kérni, rátámadt. Bicskát vett elő, és magából kivetkőzve több mint tízszer megszúrta az asszonyt. Gyermekük az anyja elé állt, a vádlott azonban félre tolta, és bár nem akarta, őt is megsebesítette. A vérző nő egy közeli büfében kért segítséget, onnan vitték kórházba, ahol tíz nappal később belehalt sérüléseibe.

A vádlott a bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, de azt mondta, nem emlékszik pontosan a történtekre. Az utolsó szó jogán a férfi sírva kért bocsánatot lányától és volt felesége családjától.

A táblabíróság a döntésével súlyosította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által kiszabott tizenöt éves büntetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két kisteherautó rohant egymásba Örkénynél

Az egyik teherautó vélhetően defektet kapott, emiatt felborult, ekkor rohant bele egy másik… Tovább olvasom