Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Vadaskerti tábor, ahol a gyerek kecskét is olthat

Kecskemét – Kíváncsiak voltunk, hogyan zajlik a táborozók egy napja a Kecskeméti Vadaskertben. Nincs hiány a kalandokban: a gyerekek eledelt szortíroznak, állatot etetnek, kifutót takarítanak, múlt héten pedig kecskéket is olthattak.
Nem is igazi gyerek az, aki életében egyszer ne akarna állatorvos, vagy idomár lenni. Így nem is lepődünk meg azon, amikor a Kecskeméti Vadaskert igazgatója, Pullai Béla azt mondja, ez az egyik legnépszerűbb tábor a városban. A gyerekek szemmel láthatóan izgatottak a különböző állatok körüli teendők közepette: lelkesen válogatják az elemózsiát a reggeli etetés előtt, húzzák az élelemmel felpakolt kiskocsit, etetik az állatokat. Otthonosan mozognak az állatsimogatóban és a paraszt udvarban is. Mintha évek óta itt dolgoznának, bizony azon sem lepődnénk meg, ha a tábor ideje alatt elkényelmesednének a vadaskerti gondozók.

Vadaskerti tábor - állatetetés és -gondozás - KÉPGALÉRIA

A jóidő ellenére elkél a gumicsizma és a kesztyű is, hiszen az állatok lakhelyét is rendben kell tartani. A kis gondozók lelkiismeretesen végzik feladatukat, amikor arról kérdezzük őket, mi az, amit a legjobban élveznek, csoportosan kiabálják, hogy mindent. A gyerekek boldogulását minden esetben két-két gondozó segíti, akik ügyelnek a biztonságra is.

A csoporthoz éppen akkor csatlakozunk, amikor a Vadaskert két örvös medvéjét engedik ki a külső kifutóra. Luckyt sokkal inkább érdekli a hasa, mint odakint a napsütés, így a kennel falánál ágaskodik, hátha kap egy-két finom falatot. – Lucky, most nincs nálunk alma! Ne is reménykedj! – mondják a lassú mozgású medvének a gyerekek.

Vadaskerti tábor - állatetetés és -gondozás - KÉPGALÉRIA

– Sosem unatkoznak a táborozók, de múlt héten olyan élményben lehetett részük, amiben csak kevés gyereknek. Az előző turnust Mező Tibor állatorvos vezette, és a gyerekek segíthettek beoltani a kecskéket – árulta el Wágner Vanda táborvezető. A pedagógus hozzátette, nemcsak gyakorlati részből áll a program, minden nap tanulnak valami újat a kiskamaszok. Játékos foglalkozásokon, ügyességi játékokon játszva tanulnak a lurkók, ebéd után pedig a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban az állatokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

– A népszerűséget látva, jövőre szeretnénk saját tábort indítani, ehhez azonban szükségünk van egy zoopedagógusra – magyarázta Pullai Béla a jövő nyárról szóló terveket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két év után újra VB futamon indul a KTM Kecskemét klasszisa

A magyarok legjobb MX versenyzője, Németh Kornél 2009 után idén újra VB futamon tud indulni a KTM Kecskemét színeiben. Tovább olvasom