Délmagyar logó

2016. 09. 28. szerda - Vencel 9°C | 22°C

Véget ért a kecskeméti Csiperó Fesztivál

Vasárnap délelőtt kitüntetések adományozására került sor a XII. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozón, melyet este látványos záróünnepséggel, majd a Csík Zenekar és vendégei koncertjével, lézershow-val és tűzijátékkal zártak.

A Miraculum és a Piccolos kórus – majd a Szentegyházi Gyermekfilharmónia gyönyörű éneklésében is gyönyörködhettek azok a vendégek, akik vasárnap délelőtt az Európa Jövője Egyesület záró értékelésére és díjadományozó ünnepségére érkeztek a Városháza Dísztermébe.

A XII. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót Farkas Gábor elnök és Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere értékelték, majd ezt követően sor került az idei Európa Jövője Egyesület Európa Gyermekeinek Jövőjéért díjak adományozására.


A méltatásokat a hagyományok szellemében ezúttal is korábbi kitüntetettek: Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke; Mézes Rudolf, a Szlovákiai Magyar Szülők Országos Egyesületének elnöke, a CSEMADOK alelnöke; Sipos István, máramarosszigeti református főesperes; valamint Smaranda Enache, a Pro Európa Liga alelnöke mondták el, és ők nyújtották át a plaketteket is.

A XII. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Találkozó hivatalos zárására a teljesen megtelt főtéren koraeste került sor – a színpadon ezúttal rodostói, szászrégeni, gloucesteri, csíkszeredai, és szentegyházi fellépőket láthatott és hallhatott a közönség, majd dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere vette vissza a gyerekektől a város kulcsát.

A polgármester zárószavai után az idei találkozón részt vevő nemzetek színeit megjelenítő léggömb-kompozíciókat engedtek a magasba; este pedig több ezer fős tömeg követte figyelemmel a záró koncertet, a lézerfestést és a tűzijátékot.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzhez juthatnak a bajai sportegyesületek

Hosszas egyeztetéseket követően eldőlt, melyik egyesület milyen arányban részesül a mintegy 40… Tovább olvasom