Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

100 millió dolláros kártérítési per Észak-Korea ellen

Izrael - Beperelte pénteken Észak-Koreát több, Izraelben élő amerikai állampolgár, akik állításuk szerint megsebesültek a libanoni terrorista szervezet, a Hezbollah becsapódó rakétáitól.
Több mint 100 millió dolláros kártérítést követelnek. A Hezbollah 2006-ban több ezer kisebb rakétát lőtt ki Izrael északi részére annak a majd egy hónapig tartó offenzívának a részeként, amit a síita szervezet indított Izrael ellen.

A washingtoni szövetségi bíróságon, pénteken 30 amerikai adott be keresetet, amely szerint az észak-koreai sztálinista rezsim ügynökeinek segítségével tudott a Hezbollah olyan földalatti raktárakat kiépíteni, amelyekben az Izraelre zúdított rakétákat felhalmozhatták.

A 30 amerikait képviselő ügyvéd szerint Észak-Korea is felelős azért, hogy az amerikaiak megsebesültek a rakétatámadásokban. Darshan-Leitner egyébként ilyen ügyekre szakosodott ügyvéd. Többször beperelt már iszlamista csoportokat, amelyek Izraelt vagy zsidókat vettek célba.

Szakértők szerint Észak-Korea egyik fő bevételi forrása a fegyverkereskedelem, illetve a háborús logisztika. Az Egyesült Államok tavaly mégis levette a sztálinista országot a terrorizmust támogató államok listájáról azzal az indokkal, hogy a levételt megelőző hat hónnapban az országnak volt kapcsolata a terrorizmussal. Szakértők szerint a lépés valódi oka az volt, hogy Amerikai így próbálja rávenni Észak-Koreát, hogy fejezze be atomprogramját.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy-Manchester rendőrfőnöke szerint nem kell félni

Nagy-Britannia - Nyugtatni próbálta pénteken Nagy-Manchester rendőrfőnöke a lakosságot, hogy nem… Tovább olvasom