Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

A görögök megtartanák az eurót

Közvélemény-kutatások szerint a görögök többsége még jelenleg is megtartaná az eurót.
Az euróövezet összetartásának eddigi legfőbb letéteményesei, a németek többsége viszont az euróövezet tagjaként már lemondott Görögországról.

A görög Protothema című hetilap által vasárnap közzétett közvélemény-kutatásból az derül ki, hogy a görögök 78 százaléka továbbra is eurót akar, a drachmához való visszatérést mindössze 11 százalék tartaná kívánatosnak. Hasonló eredményre jutott az Etnosz is, amelynek felmérésében a megkérdezettek 81 százaléka tette le voksát az euró mellett. A Kathimerini című athéni lap vizsgálódásai szerint a görögök 67 százaléka véli úgy, hogy az élet rosszabb lenne, ha az ország kilépne az euróövezetből.

Ugyanakkor a németek 68 százaléka ma már nem hiszi, hogy a görögöknek van jövőjük az euróövezetben - derül ki a Focus német magazin közvélemény-kutatásából. Hasonló eredményre jutott a Bild am Sonntag is, amelynek a megkérdezett németek 63 százaléka már úgy nyilatkozott, hogy Athént az euróövezet tagjaként nem kell megmenteni. A két lapnak válaszolók kevesebb mint harmada - a Focusnál 27, a Bild am Sonntagnál 32 százalék - lát még reményt Görögország számára az euróövezeti tagságra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Franciaország szigorítana az Irán elleni szankciókon

A francia külügyminiszter nem helyeselne egy katonai beavatkozást az iráni atomprogram szétzúzására,… Tovább olvasom