Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

A gyermekrabló halálával ért véget egy túszdráma Alabamában

A hét napig fogva tartott ötéves kisfiú sértetlenül kiszabadult.
A gyermekrabló halálával ért véget hétfőn egy hét napig tartó túszdráma az Alabama állambeli Midland Cityben. A fogva tartott ötéves kisfiú sértetlenül kiszabadult.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint a túszejtővel folytatott tárgyalások "rossz irányba fordultak", ezért a kommandósok megrohamozták azt a föld alatti bunkert, amelyben a férfi a gyereket tartotta. Valaki látta, hogy a 65 éves Jimmy Lee Dykes fegyvert tart a kezében, ezért a rendőrség úgy ítélte meg, hogy a gyerek "élete közvetlen veszélyben van".

Dykes halálának körülményeit nem ismertették. A kiszabadított gyerek a jelek szerint fizikailag sértetlen, de a biztonság kedvéért a közeli Dothan város kórházába szállították kivizsgálásra.

Dykes hét nappal ezelőtt felszállt egy iskolabuszra, négy lövéssel megölte a vezetőt, és elrabolta a járművön utazó egyik kisfiút. A sofőr, Charles Albert Poland hősi halált halt, mert elállta a támadó útját, és lehetővé tette 21 gyereknek, hogy a hátsó ajtón kimenekülhessen a buszból.

A túszejtő egy bunkerbe vitte magával a kisfiút, aki Asperger-szindrómában szenved. A hatóságok Dykes esetleges követeléseiről és tettének indokairól semmit nem közöltek, az elejtett szavakból azonban arra lehetett következtetni, hogy nem lehetett teljesen épelméjű.

A szomszédok elmondták, hogy a férfi "kormányellenes" nézeteket vallott, és maga építette bunkerében katasztrófatúlélésre készült fel. Az amerikai haditengerészet hétfőn közölte, hogy Dykes 1964 és 1969 között, irodistaként a fegyvernem kötelékében szolgált és Vietnamban is járt. Leszerelése után sokáig teherautósofőrként dolgozott.

Az eset miatt a helyi hatóságok úgy döntöttek, hogy a lehető legszigorúbban betartatják azt az alabamai törvényt, amely megtiltja a jogosulatlan felnőtteknek - beleértve a szülőket - hogy négy és fél méteren belül megközelítsék az iskolabuszok megállóit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalózok elraboltak egy francia tankhajót

Kalózok hatalmukba kerítettek egy francia olajszállító tankhajót 17 emberrel a fedélzetén Elefántcsontpart felségvizein. Tovább olvasom