Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 19°C

Bemutatták a pápa új könyvét

Vatikán - Hét nyelven, összesen 1,2 millió példányban jelent meg XVI. Benedek pápa A názáreti Jézus. A jeruzsálemi bevonulástól a feltámadásig című könyve, amelynek vatikáni bemutatóját széles sajtóérdeklődés kísérte csütörtökön.
Marc Ouellet bíboros, a püspöki kongregáció prefektusa a sajtótájékoztatón hangoztatta, "Jézusról szól, de a pápa személyes műve", amely hívőkhöz és a Szentírás kutatásával foglalkozókhoz egyaránt szól.

Kijelentette: a tudós Ratzinger kötetével "a teológiai interpretáció új hajnala virradt fel", a Jézus alakját érintő kutatásokat összegezve a tudós pápa túl is lépett ezeken. Az utóbbi öt évben számtalan esemény történt az egyházban és a világban, a pápa könyvében olvasni a "korunk viharos óceánján hajózó egyházról" és "a keresztények és a zsidóság megerősödött viszonyáról is".

A 2007 húsvétján megjelent "első kötetnél erősebb, sürgetőbb ez az élet alapvető igazságait érintő krisztológia" – hangoztatta Claudio Magris író.

A kilenc fejezetből álló, olaszul háromszáznyolcvan oldalas könyv a Libreria Editrice Vaticana és a Herder kiadó közös vállalkozása. Olaszul, németül, angolul, franciául, spanyolul, portugálul és lengyelül adták ki.

Don Giuseppe Costa, a vatikáni kiadó igazgatója elmondta, további húsz nyelven készül fordítás, köztük magyarul, arabul és japánul is. A bevétel felét jótékonyságra szánják. Szokása szerint XVI. Benedek kézzel írta meg művét, munkatársai írták át számítógépre.

Ha lesz rá időm, megírom a harmadik kötetet is Jézus gyermekkoráról – olvasható a pápa könyvében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A líbiai kormányerők teljes körű támadásra készülnek

Líbia - A líbiai kormányerők teljes körű támadásra készülnek a lázadás szétzúzására, és nem adják… Tovább olvasom