Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 02. szerda - Rebeka, Dorina

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Külföldi hírek > Csütörtökre érkezhet meg a TEK Szíriába

Csütörtökre érkezhet meg a TEK Szíriába

Szijjártó Péter közlése szerint csütörtökre érkezhet meg a Terrorelhárítási Központ csapata Szíriába.

MTI - 2012.05.02. 15:06
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Várhatóan csütörtök hajnalban érkeznek Szíriába a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai, hogy a szír hatóságokkal együttműködve épségben ki tudják szabadítani az elrabolt két magyar állampolgárt, és biztosítsák hazatérésüket - közölte a miniszterelnök szóvivője szerdán újságírókkal.

Szijjártó Péter emlékeztetett, a TEK egysége már a közel-keleti térségben van.

Tájékoztatott arról is, hogy a tervek szerint csütörtökön Magyarország damaszkuszi nagykövete - a térség kormányzójával együtt - abba a régióba utazik, ahol elrabolták a két magyar férfit.

Arra a kérdésre, lehet-e tudni, hogy az elraboltak valóban a Mol vagy a Mol egyik leányvállalatának alkalmazottai, a szóvivő azt válaszolta: nem rendelkezik felhatalmazással arra, hogy a két magyar férfi bármilyen adatát is közreadja.

Szíriában szombatra virradó éjszaka két magyar állampolgárságú férfit hurcoltak el ismeretlen fegyveresek. Vasárnap Szijjártó Péter azt közölte, hogy a TEK-nek "konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak", és a rendelkezésekre álló információk alapján azt lehetett feltételezni, hogy a magyarok életét abban a pillanatban nem fenyegette közvetlen veszély. A Külügyminisztériumban az ügy miatt hétfőn válságstáb ült össze.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 12 hozzászólás
Moderálásra küldöm 12. Mike3 2012.05.03. 11:06

ha valakinek gondja van a reagálási sebességgel, javaslom nézzen utáni micsoda diplomáciai rémálom egy ilyen tevékenységet előkészíteni...

Moderálásra küldöm 11. Lámpion 2012.05.03. 09:32

- Saját fővárosát bombázza a szír hadsereg - AI: borzalmasan megkínozzák a szíriai felkelőket - Tömegesek a kivégzések Szíriában - A szrebrenicai és ruandai mészárláshoz hasonlította a szíriai Homsz városában zajló "szisztematikus gyilkosságokat" az a brit fotóriporter, akit 13 segítő halála árán sikerült kimentenie a szíriai ellenállóknak. - Kína és Oroszország elkaszálta az ENSZ Szíria-tervét - Anyagilag is támogatná az Arab Liga a szíriai ellenzéket - Rákapcsoltak a bombázással a szíriai kormányerők -

A fentiek epizódok Szíria ez évi történéseiből. Azok a kalandvágyó magyarok, akik mindezek ismeretében mégis ott tartózkodnak magukra vessenek. Kinek a rokonai, hogy közpénzen utánuk küldték a TEK-et?

Moderálásra küldöm 10. Egyolvasó 2012.05.03. 05:45

Vitték magukkal Ferenc testvért, és Viktor királyt is, őket fogják bemutatni a terroristáknak és felajánlják nekik, ha nem adják ki a túszokat akkor ott maradnak és leváltják az ottani politikusokat.

Moderálásra küldöm 9. Jackhammer 2012.05.02. 22:04

Ti mind unatkoztok, hogy ennyi storyt agyaltok ki? Tiszta vicc, hogy valami hír felüti a fejét és már 825000 verzió létezik...

Moderálásra küldöm 8. sobrij1 2012.05.02. 21:52

Pokrivtsák Mónika élőben jelentkezik majd onnan...

Moderálásra küldöm 7. lukrecia 2012.05.02. 21:13

Nyugalom a nagy bőrönd mellett egy biankó bankkártyát is vittek magukkal. Csak sikerrel jöhetnek haza.
Már csak azért is mert a szíriai állam megbízottai "rabolták el" a felkelők lejáratására a magyar polgárokat.
Tehát nehogy összep...játok magatokat az izgalomban ::

Moderálásra küldöm 6. JungHeinrich 2012.05.02. 20:36

:-DDD. ...Istenem a Hofi élne! Bástya elvtárs jut ilyenkor az eszembe :-)))

Moderálásra küldöm 5. Yucca 2012.05.02. 18:20

1. -- Gondolod, hogy pár TEK-es, aki esetleg vitt fegyvert is (nem biztos, hogy vihetett), labdába rúg a terroristák ellen, és símán kisétál onnan? Nem hinném, de úgy legyen!

Moderálásra küldöm 4. nospel42 2012.05.02. 18:19

Az, hogy az ÁVH-nak "konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak",csak kincstári optimizmus.
A mindenkori kormányoknak bizonyítani kell, hogy törődnek állampolgáraikkal. -Bocsánat.Most látom, hogy rosszul írtam.Természetesen a TEK-ről van szó.- Ilyenkor a hazudozás elfogadható is lehetne, csak nem azoktól akik lehazugoztak mindenkit, aki nem értett velük egyet.Valószínűleg váltságdíjat fizetnek a túszok kiszabadulásáért,és ezzel felhatalmazást adnak más terrorista csoportoknak a magyar állampolgárok elrablására.

Moderálásra küldöm 3. CID 2012.05.02. 17:18

:-) atyám, ezek aztán gyorsan reagálnak. Remélem készítik már a hullaszálító Antonov-ot, ott nem hiszem, hogy nyuggereket kell lealázni !


12 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...