Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Egy orvos az Ebola-járvány első olasz betege

Az orvos a nyugat-afrikai Sierra Leonéban kapta el a fertőzést.
Az ebolajárvány első olasz betege az Emergency olasz orvosi humanitárius egyesület egyik orvosa lett, aki a nyugat-afrikai Sierra Leonéban kapta el a fertőzést. Az olasz fegyveres erők repülőgépe szállítja haza és Róma járványügyi központjában helyezik el.

A beteg orvosért hétfőn, a Rómától délre levő Pratica di Mare támaszpontjáról indult el a katonai repülőgép. A gép még éjszaka visszaérkezik az orvossal, akit a római Spallanzani kórház járvány-központjába viszik. A római kórház az első számú egészségügyi központként ismert Olaszországban a fertőző betegségek gyógyításában.

Az orvos nevét nem hozták nyilvánosságra. A Gino Strada olasz orvos által alapított Emergency annyit közölt, hogy a beteg október 18. óta tevékenykedett a Sierra Leone-i Lakka város kórházában, ahol 26 önkéntes olasz orvos dolgozik. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Sierra Leonéban több mint 5000 a járványban megbetegedettek száma.

Beatrice Lorenzin olasz egészségügyi miniszter elmondta, hogy az ebolajárványban megbetegedett orvos állapota "kielégítő", nincsen magas láza. A miniszter hangsúlyozta, hogy a beteg Olaszországba szállítása a legszigorúbb egészségbiztonsági intézkedések érvényesítésével történik. A katonai repülőgép személyzete és a beteget kísérő orvosok is az előírások szerinti védőfelszerelésben végzik feladatukat. A fertőzöttet teljesen elszigetelten szállítják. A beteg senkit nem veszélyeztet - hangoztatta az olasz egészségügyi tárca vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott az amerikai védelmi miniszter

A The New York Times úgy tudja, hogy Obama szólította fel lemondásra Chuck Hagelt. Tovább olvasom