Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

I. János Pál sorsától félti Ferenc pápát Róma fő ördögűzője

I. János Pál mindössze 33 napig volt pápa. 1978. szeptember 28-ról 29-re virradó éjszaka halt meg.
I. János Pál pápa sorsától félti Ferenc pápát a legfőbb római ördögűző, Gabriele Amorth atya, aki a szabadkőművesektől félti az új egyházfőt.

I. János Pál - eredeti nevén Albino Luciani 1978-ban került a katolikus egyház élére, péteri szolgálata azonban csak egy hónapig tartott, hirtelen halála sokak szemében ma is rejtély. "A szabadkőművesek keze mindenhová elér, sajnos még a Vatikánba is" - fogalmazott Amorth az Il Giornale című újságnak nyilatkozva.

A lap szerint a legfőbb ördögűző kezét a szívére téve beszélt arról, hogy Ferenc pápa - csakúgy mint ő - a szegényeket felkaroló egyházat sürget. "Nem szeretném, ha úgy végezné, mint Luciani" - mondta. Szerinte a szabadkőműveseket csak a pénz és a hatalom érdekli. "Kölcsönösen segítik egymást" - hangoztatta.

A 88 éves atya - aki állítólag 70 ezer sikeres ördögűzést hajtott végre - egyébiránt Mario Monti olasz kormányfőt és Giorgio Napolitano köztársasági elnököt is szabadkőművesnek könyveli el. Mint mondta, az összes politikus a szabadkőművesek hatalmának van alávetve, a világot hét-nyolc ember uralja, ők tartják kezükben a pénzt.

I. János Pál mindössze 33 napig volt pápa. 1978. szeptember 28-ról 29-re virradó éjszaka halt meg, a Vatikán nem engedte, hogy a szentatya holttestét felboncolják. Halálával kapcsolatban számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot. Ezek egyike szerint az egyházfőt megmérgezték, mert fel akarta tárni a Vatikáni Bank korrupt mesterkedéseit.

Olvasóink írták

 • 4. vélemény 2013. március 22. 13:32
  „Az atya is úgy jár, mint Szaniszló?”
 • 3. queenmargareth1 2013. március 22. 11:07
  „ha nem hódol be a pápa igen rossz sorsra juthat, de ez nyílt titok...”
 • 2. Mozimasiniszta 2013. március 22. 10:21
  „1#-es + 1pont !... és még egy adalék: a Nostradamus c. film befejező részében az utolsó jóslat kapcsán, hogy
  a következő világégés honnan indul, arra csak a sejtelmes keletre mutatás volt a válasz - de hogy közel-e vagy távol azt (mára-már áttetsző) fátyol takarta... Nem mintha hinnék a kártyavetésben, vagy a ráolvasásban, de a jóslatok sokszor öntörvényűek, mint ahogy Kennedy halála, vagy a WTC tornyok sorsa...”
 • 1. x 2013. március 22. 00:31
  „Ez a címszó a Magyar Zsidó Lexikonban (1929, szerk. Újvári Péter) található.
  http://mek.oszk.hu/04000/04093/html/szocikk/14671.htm
  CÍMSZÓ: Szabadkőművesség
  "... A proletárdiktatúra a páholyok működését betiltotta s a diktatúra bukása után sem kezdhették meg működésüket, amelyet a diktatúrát követő kormányok is károsnak s veszedelmesnek nyilvánítottak."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A holland miniszter szerint elkerülhetetlen a ciprusi bankbetétek megadóztatása

Erősen kétségessé vált, hogy a korábbi terveknek megfelelően csütörtökön terítékre kerül-e a… Tovább olvasom