Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Idén kevesebb kenőpénzt fizettek az ukránok

Egy felmérés adatai szerint az idei évben a megkérdezett ukránok 46,6 százaléka adott kenőpénzt, míg 2008-ban ez az arány 53,4 százalék volt.
Az Ukrán Politikatudományi Akadémia Szociális és Politikai Pszichológiai Intézete által végzett kutatásba bevont ukránok 27,8 százaléka adott idén hálapénzt orvosoknak. A megkérdezettek 13,4 százaléka közlekedési rendőröket, 12,4 százaléka pedig pedagógusokat vesztegette meg – adta hírül csütörtökön a kijevi Gyelo című üzleti napilap internetes honlapja.

Az államhatalmi szervek munkatársainak a válaszadók 5,4 százaléka juttatott baksist, 4,6 százalék rendőröket, 4,5 százalék házkezelőségi dolgozókat fizetett le, 2,5 százalék adóhatósági embereknek adott kenőpénzt. Bírókat és vámosokat a felmérésben részt vettek 1,5 százaléka, tűzoltókat 1,4 százaléka vesztegetett meg.

A kutatást végző intézet illetékesei arra a kérdésre nem adtak választ, hogy a kifizetett kenőpénz mennyiségének idei csökkenése az ukránok öntudatosabbá válásának vagy a gazdasági válságnak a következménye-e.

A reprezentatív felmérés 2009. október 5. és 12. között készült Ukrajna valamennyi megyéjében, Kijevben és a Krím Autonóm Köztársaságban, 2000 személy megkérdezésével, 2,2 százalékos mintavételi hibahatárral.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lőttek az italozásnak a német vonatokon?

Alkoholtilalmat fontolgatnak a német vasutakon és az autóbuszokon. Az elmúlt hónapokban ugyanis… Tovább olvasom