Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

India: a csoportos nemi erőszak gyanúsítottjai beismerték tettüket

A három férfi - köztük két rendőr - a gyanú szerint csoportosan megerőszakolta és megölte a 14 és 15 éves lányokat, majd holttestüket felakasztotta egy fára.
Beismerte két tizenéves lány csoportos megerőszakolását és megölését három gyanúsított Indiában, akiket még szerdán vettek őrizetbe az északi Uttar Prades szövetségi államban - közölte a helyi rendőrség vasárnap.

A három férfi - köztük két rendőr - a gyanú szerint csoportosan megerőszakolta és megölte a 14 és 15 éves lányokat, majd holttestüket felakasztotta egy fára. A rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint Katra település lakói néhány órával a két unokatestvér eltűnése után, szerda reggel találták meg a felakasztott holttesteket. A lányok lakóhelyük közelében azért mentek ki kedd este a mezőre, mert otthonukban nincs WC. Vélhetően akkor érte őket a támadás.

Csütörtök délután a falu több száz lakója néma tiltakozásba kezdett a rendőrség tétlensége miatt. A lakosok, akik a lányok holttestei alatt ültek a fa tövében, elmondták, hogy addig nem engedik levenni a fáról az áldozatokat, amíg a rendőrök kézre nem kerítik az elkövetőket. A hatóságok később őrizetbe vettek két rendőrtisztet és felfüggesztettek a szolgálatból két másikat, mert nem indítottak nyomozást, amikor az egyik lány apja bejelentette a két lány eltűnését.

Atul Szakszena rendőrtiszt közölte vasárnap, hogy két gyanúsítottat még keresnek. A három őrizetben lévő gyanúsított húszas éveiben jár, unokatestvérek, kiterjedt család tagjai. Ha elítélik őket gyilkosságért és nemi erőszakért, a büntetésük halál lehet. A jövő héten várhatóan már a szövetségi hatóságok veszik át az ügyet - tette hozzá a rendőrtiszt.

Egy másik, ehhez hasonló erőszakügyben ugyancsak Uttar Prades államban a rendőrség pénteken hozta nyilvánosságra, hogy a fő gyanúsított apja súlyosan bántalmazta az áldozat anyját, amiért az nem volt hajlandó visszavonni feljelentését. Emlékezetes eset volt még és sokkolta az egész országot 2012 végén egy fiatal diáklány csoportos megerőszakolása, aki utóbb belehalt a durva támadásban szerzett sérüléseibe.

Indiában régi "hagyománya" van a nemi erőszak elnéző kezelésének, de most a 14 és 15 éves áldozatok ügye ismét óriási felháborodást keltett országszerte. Akhiles Jadav, Uttar Prades főminisztere elrendelte: az ügyet gyorsított bírósági eljárásban kezeljék, "hogy a bűnösök a szokásos eljárási késedelmek nélkül elnyerjék büntetésüket".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezuhant egy Mi-8-as helikopter Oroszországban

Lezuhant egy Mi-8-as helikopter az északnyugat-oroszországi Murmanszki terület vezető tisztviselőivel a fedélzetén. Tovább olvasom