Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

˝Játszva˝ terjedhet a 3D-s tévé?

"Játszva" terjedhetnek el a háromdimenziós tévék: a számítógépes játékok, mármint közülük a 3 D-sek, nagyban élénkíthetik a keresletet az újdonság iránt.
Felismerték ezt a legújabb típusú tévék - és nem egészen mellékesen játékok - gyártói is. A japán Sony cég például azt tervezi, hogy az idén harmincdarabosra bővíti 3D-s játékválasztékát, emellett továbbképzést tart a számítógépes játékok legnagyobb bolthálózatában, a GameStopnál dolgozó eladóknak, hogy azok jobban el tudják magyarázni - és adni - a 3D-és portékát.

A Sony a tévéadások terén is igyekszik előremenekülni (tévégyártó részlege hat év óta veszteséges), ezért beruházási szövetségre lépett a Discovery csatornával és az IMAX céggel napi 24 órás műsorral szolgáló térhatású tévécsatorna elindításában.

A Nintendo is hajthat némi vizet a 3D-s tévék gyártóinak malmára: nemrégiben dobta piacra az Egyesült Államokban kézi készülékét, amely ráadásul szemüvegmentes. A jót könnyű megszokni, de nehéz róla leszokni, így ha a térlátványos játékok elterjednek, igencsak széles utat törhetnek a "tértévéknek". Csapást vághatnak persze a 3D-s kamerák is, házi használatukkal sokkal "árnyaltabb" például egy "tipegési lassútalpalóra járó" gyermek felvétele, "élet(szerűbb)teret" adnak ezek a készülékek esküvőknek is.

A terjedés főféke egyelőre az ár, amely viszont szintén rohamosan lejjebb mehet, ha beindul majd a tömeggyártás, ami viszont nem holnap lesz. Az áttörés évének a Sony 2014-et jövendöli, de még ezt is túl derűlátónak tartják szakértők. Egyelőre nemhogy egy 3D-s tévé ára sokszázezer forint, a hozzávaló szemüveg is több tízezer. Kettőt ugyan általában ad hozzá a tévé gyártója, de ennyi kevés az átlagcsaládnak, ha együtt is akarja élvezni a "csodát".

Olvasóink írták

  • 2. Dema 2011. április 29. 09:39
    „Imádnám én is ha lenne rá manim! :D”
  • 1. hahaha62 2011. április 11. 11:03
    „vALÓBAN CSÚCS TECHNOLÓGIA ÉS NAGYON ÉLVEZETES A 3d VILÁGA.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heller Ágnes ellen tüntetettek Berlinben

A Szövetség a Német-Magyar Párbeszédért elnevezésű szervezet mintegy tíz tagja tüntetett szombaton… Tovább olvasom