Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Kanadai határőrizeti jelentés a magyar menedékkérőkről

"A legtöbb Magyarországról érkezett menedékkérő roma, és többségük azért folyamodik menekültstátusért, mert állításuk szerint etnikai kisebbség tagjaként üldöztetés éri őket hazájukban".
A Kanadában menedékért folyamodó magyarok körében elterjedt a jóléti intézményekkel szembeni csalás, a kisszerű bűnözés, és a jelek szerint kifinomult, magyarországi központú művelet segíti és koordinálja a menedékesek mozgását - közölte a hét végén a kanadai határőrizet (CBSA) felderítési jelentéstervezetére hivatkozva a CBC News televízió.

A tervezet megállapította, hogy a legtöbb Magyarországról érkezett menedékkérő roma. Többségük azért folyamodik menekültstátusért, mert állításuk szerint etnikai kisebbség tagjaként üldöztetés éri őket hazájukban.
A dokumentum értelmében azonban Kanadának van alapja elutasítani a magyar menedékkérőket, mert Magyarország az EU tagállama, ezért állampolgárai, ha veszélyeztetve érzik magukat, az unió bármely más országába távozhatnak.

A jelentéstervezet arra a megállapításra jutott, hogy a kétoldalú vízumkényszer csökkentené ugyan a magyarországi menedékkérők számát, de az nem jelentene hosszú távú megoldást, mert az érintettek más európai országokból is benyújthatják folyamodványukat.

A dokumentum szerzői ehelyett azt javasolják, hogy gyorsítsák fel az EU-állampolgárok menedékkérelmének elbírálását. Az indítvány egybecseng a júniusban elfogadott új bevándorlásügyi törvénnyel, amely ezer napról 45 napra csökkentette a demokratikus országokból érkező menedékesek ügyének elbírálási idejét, s megvonta tőlük a fellebbezés jogát is.

Olvasóink írták

 • 3. klj-54 2012. október 22. 11:11
  „@Emberségetavilágnak:
  >És még mindig, még mindig hiénák lógnak az ország csöcsein. <
  A hiéna neve: Orbán kormány!”
 • 2. Emberségetavilágnak 2012. október 22. 06:37
  „"A Kanadában menedékért folyamodó magyarok körében elterjedt a jóléti intézményekkel szembeni csalás, a kisszerű bűnözés, és a jelek szerint kifinomult, magyarországi központú művelet segíti és koordinálja a menedékesek mozgását ... ... ... A tervezet megállapította, hogy a legtöbb Magyarországról érkezett menedékkérő roma. Többségük azért folyamodik menekültstátusért, mert állításuk szerint etnikai kisebbség tagjaként üldöztetés éri őket hazájukban."
  Ott igen, ott lehet beszélni arról, hogy kik is ezek a kisszerű bűnözők, akiknek itthon ez nagyszerű lehetőséget biztosított a jóléthez. Menekültek, mint üldözöttek, bűnöztek, mint ahogy az a kultúrájukból fakad, számonkéréskor magyarnak vallották magukat.
  Ezek hazaárulók.
  Egy vihartépte országot szolgáltattak ki, egy dolgos, sok szenvedést megélt nép becsületét tiporták porba.
  Ehhez főállású gyújtóbombák adták a gőzt, forgatókönyv szerint.
  És még mindig, még mindig hiénák lógnak az ország csöcsein.”
 • 1. StencilAtya 2012. október 21. 20:42
  „<moderálva>”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Libanoni tüntetők próbáltak meg behatolni a miniszterelnöki hivatalba

Könnygáz bevetésével akadályozta meg vasárnap a libanoni rendőrség, hogy a Nadzsíb Mikáti libanoni… Tovább olvasom