Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Két orosz védelmi miniszterhelyettes is rákerült az uniós feketelistára

Az orosz védelmi miniszter első helyettese, valamint egy további helyettese is rákerült az Európai Unió hétfőn nyilvánosságra hozott bővített feketelistájára.
A listán szereplő természetes, illetve jogi személyeket az ukrajnai válsággal összefüggésben folytatott tevékenységük miatt az Európában elérhető javaik - így például bankszámláik - befagyasztásával, a természetes személyeket pedig ezen felül az unió területére való beutazás tilalmával is sújtják.

A korábbi lista kibővítéséről - legfőképpen a Mariupol ukrán város elleni, sok polgári lakos halálát okozó támadássorozat miatt - az előző hétfőn döntöttek az EU-országok külügyminiszterei, de a hatályba léptetést akkor egy héttel elhalasztották.

Az EU-országok állam-, illetve kormányfőinek múlt csütörtöki brüsszeli tanácskozásán olyan döntést hoztak, hogy a feketelista bővítésének a hatályba léptetését nem halasztják tovább, annak ellenére sem, hogy aznap hajnalban Minszkben német-francia-ukrán-orosz megállapodás született a csúcsvezetők szintjén a kelet-ukrajnai tűszünet szombat éjféli elrendeléséről.

Az uniós közlönyben ismertetett névsorban szerepel többek közt - az ukrajnai orosz csapatmozdulatokban játszott szerepe nyomán - Arkagyij Bahin orosz első védelmi miniszterhelyettes és Anatolij Antonov védelmi miniszterhelyettes, továbbá Joszif Kobzon és Valerij Raskin orosz parlamenti képviselő.

A most hatályba lépett kiegészítés az önhatalmúlag kikiáltott donyecki és a luganszki köztársaság 14 katonai, illetve politikai szereplőjét sújtja szankciókkal. E kiegészítés nyomán az uniós szankcióval sújtott természetes személyek száma 132-ről 151-re, a jogi személyeké pedig 28-ról 37-re bővül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hollande: a zsidóknak helye van Európában

"Semmit nem tűrünk el, semmit nem fogunk reakció nélkül hagyni". Hollande egyben a "nemzeti közösség… Tovább olvasom