Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Lemondott Dubovszky László tornaljai polgármester

Szlovákia - Egészségi okokra hivatkozva a hét elején lemondott Dubovsky László, Tornalja polgármestere.
Az Új Szó című szlovákiai magyar napilap keddi kiadásában közzétett értesülések szerint ha nem mondott volna le posztjáról, a rendőrség őrizetbe vette volna hivatali jogkörével való visszaélése alapos gyanúja miatt.

Dubovskyt azzal gyanúsítják, hogy a város kasszájából a képviselőtestület jóváhagyása nélkül olyan pénzösszegeket vett fel, amelyekkel később nem számolt el. Állítólag még a 2007-es évből vannak olyan dokumentumok, amelyek ezt bizonyítják. A polgármester ellen folytatott nyomozás is részben alátámasztja ezt.

Mikulás Cmorík, Tornalja főellenőre megerősítette Dubovsky lemondásának hírét. Cmorík szerint a nyomozók a napokban hallgatták ki az elöljárót. Mivel lemondott posztjáról, nem vették őrizetbe, az eljárás során szabadlábon védekezhet.

„Többször is figyelmeztettem szóban és írásban a polgármestert, hogy számoljon el az általa felvett készpénzzel. Ezt nem tette meg, így feljelentést kezdeményeztek ellene. Feltételezem, hogy ezeket a pénzeket nem saját céljaira használta fel. A nyomozás lezárása után bírósági tárgyalás várható. Tudomásom szerint Katona Lajos képviselőt bízta meg a testület a polgármester helyettesítésével. Tornalján belátható időn belül időközi választások lesznek" – állítja Cmorík.

Dubovsky második választási időszakának finisében mondott le, amikor Tornalja 14 millió euró értékű uniós támogatást nyert különböző pályázatokon. Függetlenként választották meg, és a hétvégi megyei választásokon is független jelöltként indul a a Nagyrőcei (Revúca) járásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bejrut ismét a Közel-Kelet kémközpontjává vált

Libanon - A Közel-Keleten időnként valódi fegyverek dörögnek, de létezik egy titkos háború is,… Tovább olvasom