Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Megint EP-vita lesz Magyarországról

A DK két EP-képviselője nyilvános meghallgatást szervez a magyarországi médiahelyzetről és sajtószabadságról.
Az Európai Parlament (EP) frakcióvezetői csütörtökön úgy döntöttek, hogy az EP plenáris vitát folytat a magyarországi helyzetről jövő kedden Strasbourgban. A fejleményről beszámoló magyar néppárti EP-képviselőcsoport szerint a döntés "a baloldali képviselők többségi szavazatával" született.

A Fidesz és a KDNP EP-képviselői felhívták a figyelmet: az európai liberálisok és szocialisták a magyar baloldali pártok kezdeményezésére akarnak ismét az Európai Parlament plenáris ülésén foglalkozni Magyarországgal.

"Az önkormányzati választásokon idén már harmadik alkalommal szenvedett súlyos vereséget a magyar baloldal. Úgy látszik, semmit sem tanultak a múlt kudarcaiból. Ahogy eddig, most is európai szövetségeseikhez fordulnak azért, hogy a brüsszeli színtéren igyekezzenek elégtételt venni. Tudniuk kell azonban, akárhányszor is támadják az EP-ben Magyarországot, a magyar választók döntését nem lehet felülírni sem Strasbourgban, sem Brüsszelben. A Fidesz-KDNP képviselői készen állnak arra, hogy ahogyan az elmúlt évek során, úgy a keddi plenáris vitán is kiálljanak a nemzeti érdekekért" - olvasható a közleményben.

A jövő héten már hétfő este szó lesz Magyarországról Strasbourgban, igaz, akkor még nem a plenáris EP-ülésen. Molnár Csaba és Niedermüller Péter, a DK két EP-képviselője nyilvános meghallgatást szervez az EP épületében a magyarországi médiahelyzetről és sajtószabadságról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kim Dzsong Un hatalma szilárd Észak-Koreában

Kim Dzsong Un hatalma szilárd, amit a negyvennapi "távolléte" alatti rend és visszatérte is jól… Tovább olvasom