Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Obama kiállt a ˝netsemlegesség˝ mellett

A telekommunikációs iparág érdekvédelmi szervezete szerint az amerikai elnök nyilatkozata eltúlzott.
Barack Obama amerikai elnöke hétfőn kiállt az internet semlegessége mellett, leszögezve, nem lehet megengedni, hogy egyes tartalomszolgáltatók adatai, miután fizetnek ezért az internetszolgáltató cégeknek, másokénál gyorsabban közlekedhessenek a világhálón.

Az amerikai szövetségi kommunikációs bizottság (FCC) a közeljövőben dönt arról, milyen messzire menjen el annak érdekében, hogy megvédje az internetezőket a tartalomszolgáltatók, mint a Netflix és a YouTube, valamint az internetszolgáltató cégek, amilyen például Verizon vagy az AT&T közötti háttéregyezségektől.

Az FCC dönteni fog arról, hogy közszolgáltatóknak minősítse-e az internetszolgáltatókat, lehetővé téve a szigorúbb központi szabályozást. Arról is határozni fog, hogy milyen mértékben szóljon bele az internet- és tartalomszolgáltatók közötti megállapodásokba. Ezen megegyezések értelmében a kábel- vagy telefonszolgáltatók fizetség ellenében egyes tartalmaknak "gyors sávot" biztosítanának, egyenlőtlen helyzetet teremtve a fizető és nem fizető cégek között a világhálóhoz és így a fogyasztókhoz való eljutásban.

"Egy telefonáló sem szenved hátrányt amiatt, mert a hívott fél egy másik szolgáltató előfizetője. Ugyanezen okból egy adatcsomag továbbítása sem kerülhet hátrányba hasonló helyzetben" - idézi a Fehér Ház által kiadott nyilatkozat az Egyesült Államok elnökét. Obama közölte, hogy szerinte az új FCC-szabályozásnak egyértelműen ki kell zárnia a szóban forgó háttéralkukat.

A telekommunikációs iparág érdekvédelmi szervezete szerint a nyilatkozat eltúlzott és nem vesz figyelembe más szempontokat. Álláspontjuk szerint nem lehet múlt századbeli közszolgáltatási szabályozást alkalmazni a dinamikusan fejlődő szélessávú mobil hálózatokra. Az iparág képviselői általában elkötelezettek a nyitott Internet mellett, de több rugalmasságot szeretnének szolgáltatásaik összeállításában és értékesítésében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kén-hidrogén gázzal telítődött Moszkva levegője

A jelenséget a hatóságok szerint egy olajfinomító szűrőjével kapcsolatos probléma okozta. Tovább olvasom