Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Pártot alapít Fini Olaszországban

Róma - Olaszországban küszöbön áll Gianfranco Fini házelnök új pártjának megalakulása. Rómában kedden este választják meg a pártalapítást előkészítő bizottság tagjait.
Az olasz fővárosban Jövő és Szabadság Olaszországért (FLI) parlamenti frakció tagjai találkoznak, hogy létrehozzanak egy bizottságot, amely az új párt megalakítását készíti elő. Amióta Silvio Berlusconi kormányfő és Fini szakítottak, egyre többet lehetett hallani arról, hogy az új párt megalakítása csak idő kérdése.

Berlusconi júliusban eltávolította a Szabadság Népe Pártból (PdL) az őt bíráló Finit, aki ezt követően híveivel önálló frakciót alapított és ezzel a kormányfő elveszítette többségét a parlamentben. Ennek ellenére Berlusconi miniszterelnök a múlt héten mindkét házban bizalmat kapott.

"Amennyiben ma - mindazok után, ami történt - nem tudjuk lerakni egy párt alapjait, akkor zátonyra futunk" - mondta Fini híveinek. Kijelentette, hogy nem is annyira pártban, mint inkább egy nyitott politikai mozgalomban gondolkodik.

Fini azt tervezi, hogy januárban bonthat szárnyat új pártja, amely közvélemény-kutatások szerint 3-6 százalékra számíthat. Megfigyelők szerint a többszöri szakítópróbával szembesülő jobb-közép kormánytábor válsága miatt az olasz belpolitikának 2011 tavaszára fel kel készülnie az előrehozott választásokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az e-könyv jegyében nyílt meg a 62. Frankfurti Könyvvásár

Frankfurt - Nem fogja kiszorítani a nyomtatott könyveket az elektronikus könyv - legalábbis így… Tovább olvasom