Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Plasztikai műtéttel jutalmazzák a kimerült dél-koreai diákokat

Szöul - Orr- és szemplasztikával jutalmazzák meg az egyetemi felvételi vizsgáktól kimerült gyermekeiket a dél-koreai szülők.
A szemfüles dél-koreai kórházak igyekeznek minél nagyobb hasznot húzni ebből az új divathóbortból, ezért jelentős kedvezménnyel kínálják a legnépszerűbb beavatkozásoknak számító orr- és szemplasztikát tartalmazó csomagjaikat.

Az úgynevezett "nyugatosítás" az orr kissé felfelé ívelő átszabását, a dupla-szemhéj műtét pedig a szemek megnagyobbítását jelenti, amely különösen a hölgyek körében népszerű. "Már jóval a vizsgák kezdete előtt tele volt a jelentkezési listánk diákok neveivel" - mondta el az egyik kórház vezetője.

Az intézményben a két beavatkozás alapesetben 3,7 millió koreai vonba (655 ezer forint) kerülne, ha külön-külön végezik el. A speciális csomag azonban 900 ezer von kedvezménnyel, vagyis 2,8 millió vonért (495 ezer forint) kínálja a műtéteket, ha azokat egyszerre hajtják végre.

Egy másik kórház még elmésebb taktikát választott, és a kimerült édesanyákat is megcélozta, akik élelemmel és támogatással látták el gyermekeiket a kemény tanulóévek alatt. "Amennyiben a tanulók orr- és szemműtétet is kérnek egyszerre, akkor az édesanyjukat egy ingyenes Botox-kezeléssel lepjük meg" - olvasható az intézmény hivatalos weboldalán.

Az egyetemi helyekre való bekerüléséért elszánt harc folyik az oktatás-megszállott Dél-Koreában. A helyi kormány korábbi adatai szerint a dél-koreai szülők évente nagyjából 20 milliárdot, vagyis a GDP körülbelül 2 százalékát költik csemetéik magánoktatására és a tanulást segítő korrepetálására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lárvák és termeszek az étlapon

Róma - Lárvák, kukacok, tücskök - a legtöbb nyugati embernek az állatvilág apró képviselőire… Tovább olvasom