Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Rasmussen: a NATO a továbbiakban is támogatja Ukrajnát

A NATO-tagállamok a továbbiakban is támogatják, hogy Ukrajna erős hadsereggel, korszerű védelmi szektorral rendelkezzen, hogy meg tudja védeni egységét, függetlenségét és szuverenitását.
Reggel, a NATO-külügyminiszterek tanácskozása előtt a dán politikus azt mondta, hogy az orosz agresszió alapvetően alakította át Európa biztonságpolitikai architektúráját, most pedig arról beszélt, hogy Ukrajna történelmi fordulóponthoz érkezett, a szövetség pedig hosszabb távon is készen áll támogatni Kijevet, amihez vagyonkezelői alapokat fog létrehozni.

"A NATO-tagállamok a továbbiakban is támogatják, hogy Ukrajna erős hadsereggel, korszerű védelmi szektorral rendelkezzen, hogy meg tudja védeni egységét, függetlenségét és szuverenitását" - jelentette ki Rasmussen.

Korábban egy NATO-forrás arról beszélt, hogy ezekkel az alapokkal kezdetben három területen segítenék Ukrajnát; a logisztika, az irányítás és a kibervédelem terén. A neve mellőzését kérő tisztviselő ugyanakkor világossá tette, hogy a szövetség semmilyen katonai segítséget nem nyújt Ukrajna számára.

A NATO-főtitkár ismételten felszólította Oroszországot, hogy tegyen eleget nemzetközi kötelezettségeinek, egyúttal üdvözölte a Petro Porosenko ukrán államfő által bejelentett béketervet, és az ukrajnai elnökválasztást is. Mint fogalmazott, az ukrán választók amellett tették le voksukat, hogy egységes, független és szuverén államban óhajtanak élni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lengyel lehallgatási ügy: kihallgatják az őrizetbe vett két gyanúsítottat

Lengyelországban kihallgatják azt a két embert, akit a lehallgatási botránnyal összefüggésben kedden vettek őrizetbe. Tovább olvasom