Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Sörfőzde az egyetemen: tesztelik is a diákok, amit főztek

Saját sörgyárban főzik a sört a Nyitrai Mezőgazdasági Egyetem diákjai.
A saját sörgyárat 2006-ban 50 ezer euróból indította be az egyetem. Itt tanulják az egyetem diákjai, hogyan is kell főzni a sört. Ha az ital elkészül, annak egy részét laboratóriumban vizsgálják, egy részét pedig a diákok megisszák, hogy meggyőződjenek az ital minőségéről - adta hírül a SITA hírügynökség.

Az egyetemi sörgyárban 85 liter sört lehet elkészíteni. A sörfőzésről szóló óra nagy népszerűségnek örvend a diákok körében, vizsgáznak is belőle, és sokan választanak ezzel kapcsolatos témát a szakdolgozatok írásakor. A jövőben az egyetemen gyümölcssörök elkészítését is tervezik.

A sörfőzéshez szükséges alapanyagokat, malátaüzemek adják. Egy adag sörfőzésre 10-13 kilógramm maláta szükséges. A sörfőzés 12 óráig tart, és a jó minőség érdekében 30, vagy akár 60 napig is érni hagyják azt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott kabát és egy ló: szobor a Kedves Vezetőről - fotóval

Nyitott kabáttal és kantárral a kezében ábrázolja a néhai Kim Dzsong Ilt az 5,7 méteres lovas… Tovább olvasom