Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Súlyos ítéletek születtek a Brunner-perben

Németország - Súlyos börtönbüntetésre ítélt a müncheni tartományi bíróság hétfőn két fiatalt, akik egy évvel ezelőtt egy vasútállomáson brutálisan összeverték és összerugdosták az 50 éves Dominik Brunnert, aki a helyszínen életét vesztette.
Az idősebb vádlottra, Markus S.-re kilenc év és tíz hónap szabadságvesztést szabott ki a bíró. Ez csak két hónappal marad el a fiatalkorúakra vonatkozó büntetőjog által megengedett maximális (10 évi) börtönbüntetéstől. Társa, Sebastian L. hét évet lesz kénytelen fiatalkorúak börtönében tölteni.

Brunner tavaly szeptember 12-én egy vonaton felfigyelt arra, hogy két suhanc fenyegeti és zsarolja gyerekek egy csoportját. Együtt szálltak le egy müncheni állomáson, ahol Brunner - miután telefonján értesítette a rendőrséget - a suhancok és a gyerekek közé állt, hogy védje az utóbbiakat. S. ütésre lendülő öklét megelőzve ő ütött először, amitől a támadók dühbe gurultak, és nekiestek. Brunner az ütéseik nyomán a földre zuhant, ahol a két suhanc rugdosni kezdte. A férfi néhány perc múlva meghalt, de nem a bántalmazás következtében. A boncolás kiderítette, hogy halálát veleszületett, ám föl nem ismert szívbetegség okozta.

A tanácsvezető bíró, aki amúgy szigorú ítéleteiről híres, azzal indokolta a fővádlottra kiszabott, csaknem maximális büntetést, hogy S. bosszúból támadt Brunnerre, miután az megvédte a két suhanc által kirabolni szándékozott gyerekeket. A bosszú elvakította S.-t, és a férfira támadva azt is tudomásul vette, hogy az ütések és rúgások akár halált is okozhatnak - hangoztatta a müncheni tartományi bíróság elnöke.

A testület az elsőrendű vádlottat gyilkosságért, a másodrendű vádlottat pedig halált okozó súlyos testi sértésért marasztalta el. Utóbbi esetében enyhítő körülménynek tudta be, hogy L. megpróbálta fékezni a földön fekvő áldozatot rugdosó társát. A vádlottak védői felülvizsgálati kérelmet fontolgatnak.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2010. szeptember 06. 16:06
    „Szegény gyerekek!
    Ha kiszabadultak, jöjjenek hozzánk, itt a következő csínyüket egy év felfüggesztéssel, vagy próbára bocsátással megúszhatják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokkoló: családi gyilkosság nemi erőszakkal

Románia - Döbbenetes bejelentést kaptak a napokban a galaci rendőrök: Tecuci-on saját lakásában élettelenül feküdt egy 56 éves férfi, mellette pedig leszúrva a felesége. Tovább olvasom