Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Svájcot arra kérjük, emelje a prostitúció korhatárát

Balog Zoltán államtitkár szerint nyitott fülekre talált Svájcban az a magyar kérés, hogy az alpesi ország emelje föl tizenhatról tizennyolc évre a prostitúció törvényi korhatárát, mert ez a szabályozás nemkívánatos hatásokkal jár Magyarországon.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára erről telefonon számolt be az MTI-nek, miután Aarauban közös sajtótájékoztatót tartott a kérdésről Bogárdi Szabó István református püspökkel.

A református egyházi elöljáró kezdeményezte, hogy saját egyházán, a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki Egyházkerületén keresztül fölhívja a svájci törvényhozók, kormánytagok figyelmét arra, hogy a svájci szabályozás erőteljes szívóhatást gyakorol Magyarországon, a szervezett bűnözésnek és az emberkereskedelemnek a melegágya, nem is beszélve az áldozatok - sok esetben kiskorúak - megalázásáról, emberi méltóságának a megsértéséről - mondta el Balog Zoltán. Mélyszegénységben élő családok gyermekei az áldozatok, és az általános vélekedéssel ellentétben nem csak cigányok - tette hozzá.

Súlyos problémáról van szó, amelyet Magyarország és Svájc csak együtt oldhat meg. Első lépésként 18 évre kell emelni Svájcban a prostitúció korhatárát - mondta az államtitkár.

A magyar kezdeményezést támogatja a svájci Aargau kanton református egyháza. Az állam és az egyház együttműködése jegyében a sajtótájékoztatón részt vett Pascale Bruderer parlamenti képviselő - aki 2009-2010-ben a svájci parlament elnöke volt - és Aargau kanton miniszterelnöke. Megígérték, hogy megpróbálják fölgyorsítani a törvénymódosítást lehetővé tevő folyamatot.

Balog Zoltán elmondta, bemutatta a svájci tárgyalópartnereknek, hogy a magyar kormány mit tervez a roma integráció területén.

A Dunamelléki Egyházkerület és Aargau kanton református egyháza együttműködési megállapodás aláírását tervezi, amely többek között kitér erre a kérdésre is. Az elképzelés szerint felvilágosítás, megelőzés céljából készítenek egy tájékoztató könyvecskét, amely a veszélyekre figyelmeztet és ezt a református egyház fogja terjeszteni.

Olvasóink írták

 • 3. homeropata 2011. augusztus 31. 07:15
  „Szemenszedett hazugság, hogy ezek bármit is kértek svájctól, csak próbálják leplezni a <moderálva>, ami a fejükön van. (pl: http://velvet.hu/blogok/helyszinelo/2010/06/09/emberkereskedelem_6_magyart_tartoztattak_le_svajcban/ )
  Bizonyíték: Már több mint egy éve megemelték a korhatárt http://www.swissinfo.ch/eng/politics/Sex_with_prostitutes_under_18_to_be_illegal.html?cid=9020586”
 • 2. t680822g 2011. augusztus 30. 21:43
  „Nem vagyok híve az emberkereskedelemnek, de ez beleszólás más ország belügyeibe! Durva nagyon...”
 • 1. CID 2011. augusztus 30. 21:14
  „Ezek szerint Svájcban, legálisan strihelhetnek a 16 éves luvnyák. A gárdájuk meg védi, az erkölcseiről híres keresztény egyházat ? Szép dolog :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét bíróság elé állítják a Sakált

November 7-én áll ismét bíróság elé a hetvenes évek nemzetközi terrorizmusában Carlos és Sakál néven is hírhedtté vált venezuelai bűnöző. Tovább olvasom