Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Szaúd-Arábia a jogok védelmezője

Szaúd-Arábia szerint az olajmonarchia az alapvető jogok védelmezője. Ezt a királyság három éve alakult emberi jogi bizottságának alelnöke közölte az ENSZ Emberi Jogi Tanácsával pénteken.
Zeid al-Husszein elismerte, hogy voltak, vannak erőszakos cselekedetek országában, de szerinte ezek a törzsi múlttal összefüggő egyéni esetek. A szaúdi állambizottság alelnöke szerint az ENSZ jelenlegi jogi sztenderdjét ki kell egészíteni az iszlám törvénykezéssel és gyakorlattal. "Szeretném hangsúlyozni, hogy a vallási sajátságok, mint az iszlámban ez tökéletesen kifejeződik, kiegészítik, nem pedig csökkentik a nemzetközi emberi jogok elveit." mondta al-Husszein a Tanácsnak. "Tudatában vagyok annak, hogy legtöbb iszlám országban az egyéni gyakorlat nem mindig felel meg a valódi iszlámnak, és sok tennivaló van azért, hogy biztosítva legyen az emberi jogok támogatása és védelme."- közölte.

Szaúd-Arábia emberi jogi helyzetét a 47 tagállamból álló Tanács vizsgálta át. Nemzetközi jogvédő szervezetek szerint a kivégzések is jól mutatják a valós helyzetet, illetve a szigorú iszlám irányvonalat, hiszen 2007-ben 153, 2008-ban 102 embert végeztek ki, és ezek a népesség számához viszonyítva rendkívül magas számok. Az Amnesty International és Human Rights szerint a nőkkel szembeni visszaélések, a kínzások, a példátlanul nagy mennyiségű letartóztatások, a vádemelés nélküli fogva tartások és a politikailag nem kívánatos emberek bebörtönzése mind azt bizonyítják, hogy Szaúd-Arábiában semmibe veszik az emberi jogokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

27 román állampolgárt szabadítottak ki a spanyol rendőrök

27 román állampolgárt szabadítottak a spanyol rendőrök - közölték pénteken az ibérai ország… Tovább olvasom