Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Szerb bíróság felmentette Mladic segítőit

Szerbia - Egy szerb bíróság felmentett pénteken tíz embert, akik a vád szerint segítették Európa leginkább keresett szökevényét, Ratko Mladicot, hogy kibújjon a felelősségre vonás alól.
A bíróság közölte: nincs elegendő bizonyíték arra, hogy a csoport segítette a volt boszniai szerb katonai parancsnokot a bujkálásban.

Mladicot a jugoszláviai háborúkban elkövetett bűncselekményeket vizsgáló hágai Nemzetközi Törvényszék keresteti népirtás vádjával 8 ezer muzulmán 1995-ös srebrenicai lemészárlásáért, valamint az 1992-1995-ös boszniai háború idején elkövetett más atrocitásokért.

A pénteki bírósági döntés csapást jelent Szerbia abbéli erőfeszítéseire, hogy megmutassa: mindent megtesz Mladic elfogásáért, akit pedig el kell fognia, ha előbbre akar jutni az európai uniós tagság ügyében. Serge Brammertz, a hágai törvényszék főügyésze sürgette Szerbiát, hogy sújtson le a Mladicot segítő hálózatra.

Olvasóink írták

  • 2. Buksi 2010. december 10. 15:44
    „1es, na de Szerbia sem veszitene semmit, ha nem lenne az EU tagja. Söt látva minket, mind EUs tagokat talán csak nyerne. Ez már nem EU, ez már inkább AUUUUUU”
  • 1. igazságkereső 2010. december 10. 15:07
    „Semmit nem veszít az Európai Unió, ha Szerbia nem lesz a tagja.Mladicsot meg nyugodtan puszilgassák és bujtassák!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az emberi jogi főbiztos aggódik a WikiLeaks elleni támadások miatt

Az ENSZ emberi jogi főbiztosát, Navi Pillayt csütörtöki kijelentése szerint aggasztja az, hogy… Tovább olvasom