Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Tömeggyilkosságra készült a férfi, akit holtan találtak egy floridai kollégiumban

Tömeggyilkosságra készült az a férfi, akit holtan találtak a Közép-floridai Egyetem (UCF) orlandói kollégiumában, lőfegyverek, lőszerek és házi készítésű pokolgépek között - közölte a rendőrség.
A halottat James Oliver Seevakumaranként azonosították. A 30 éves férfi, aki 2010 és 2012 között az egyetem hallgatója volt, öngyilkos lett. Az idei tavaszi szemeszterre már nem iratkozott be, és az egyetem vezetése a kollégiumból is el akarta távolítani.

A rendőrség adós maradt Seevakumaran indítékával, csak annyit közölt, hogy a szobájában talált jegyzetekből kiederült: alaposan kitervelt támadásra készült. A férfi februárban szerezte be fegyvereit - egy félautomata karabélyt és egy pisztolyt -, valamint mintegy 200 lőszert és robbanóanyagokat, amelyekből négy pokolgépet épített. Utóbbiakat a holttest mellett találták meg, egy hátizsákban.

Az esettel kapcsolatban egyelőre csak egy feltételezést osztottak meg: Seevakumaran tervét valószínűleg az hiúsította meg, hogy a hatóságok előbb érkeztek ki a kollégiumhoz, mint számított rá, miután ő beindította a hétszintes épület tűzriasztó rendszerét, hogy a lakókat egy helyre terelje.

A vészjelző beindítása után visszatért szobájába a fegyverekért. Itt összetalálkozott a lakótársával, majd fegyvert fogott rá, de nem bántotta.
Ez a diák hívta fel a segélykérő 911-es számot. Mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, Seevakumaran már főbe lőtte magát.

A kollégiumból és az ahhoz kapcsolódó parkolóházból mintegy ötszáz diákot menekítettek ki. Az egyetemen hétfőn elővigyázatosságból szüneteltették az oktatást.

Seevakumarannak soha nem volt fegyelmi ügye az egyetemen, és a bűnügyi nyilvántartás is csak egyetlen bejegyzést tartalmaz vele kapcsolatban: egy 2006-os előállítást, közlekedési vétség miatt.

Olvasóink írták

  • 1. _csutak_ 2013. március 19. 13:02
    „Helyes döntést hozott az elkövető.
    Vélelmezhetően mániás depressziós lett és sok ember életét veszélyeztethette volna.
    Nyugodjon békében!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama: ideje, hogy Irán rendezze a vitát nukleáris programja ügyében

Az amerikai elnök most is sürgette Teheránt, hogy oldja meg azt a feszült helyzetet, amely nukleáris… Tovább olvasom