Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Újabb leleplezésekre készül a Wikileaks

Julian Assange, a WikiLeaks alapítója elmondta, az oldalon a jövőben újabb dokumentumok ezreit hozzák nyilvánosságra, s szerte a világban 50 médiummal van szerződésük.
A WikiLeaks portál nagyon is él, egyre többen támogatják, és pénzügyi helyzete erős, dacára a hitelkártya társaságok és a PayPal internetes bank embargójának - jelentette ki Julian Assange, a WikiLeaks alapítója és vezetője hétfőn. Assange az Amerika-közi Újságíró Szövetség Limában ülésező közgyűlésével videókonferencia keretében lépett kapcsolatba és mondott rövid beszédet.

Az ausztrál származású újságíró teljességgel értelmetlennek nevezte azokat a beszámolókat, miszerint elpártolnak tőle munkatársai.

A portál pénzügyi helyzete stabil, köszönhetően készpénzállományának, és egyetlen munkatársát sem kellett elbocsátani, "ami eléggé kivételes média világában" - mondta, hozzátéve, hogy az azért súlyos problémát jelent, hogy a pénzintézetek nem engedélyezik az átutalásokat a portál számlájára. Assange elmondta, hogy a jövőben újabb dokumentumok ezreit hozzák nyilvánosságra, s szerte a világban 50 médiummal van szerződésük.

"Mindenhol vannak forrásaink, köztük portások, tanácsadók, hírszerző ügynökök, politikusok" - fűzte hozzá, kifejtve, hogy a média és az emberek támogatása még soha nem volt ilyen nagy. Az újságíró üdvözölte a "Foglald el a Wall Streetet!" mozgalmat, amelyet szerinte részben éppen a WikiLeaks ihletett.

A WikiLeaks valóságos diplomáciai földrengést okozott 2010 végén, amikor elkezdte nyilvánosságra hozni az amerikai nagykövetségek sürgönyeit. Assange jelenleg Nagy-Britanniában tartózkodik, ahol arra vár, hogy véglegesen elbírálják Svédország kiadatási kérelmét. Az újságírót nemi erőszakkal vádolják Svédországban.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2011. október 18. 09:06
    „Sajnos egyetlen bankárt sem rendít és rendített meg a WikiLeaks feltáró munkássága, ami egyébként tök jó, mert hosszú évek, évtizedek óta a politikusok, a pénzemberek hazugságokkal, megvezetésekkel tartották, tartják fenn pozícióikat, miközben emberek ezrei, tíz-és százezrei mennek tönkre! Önmagában a feltáró újsághírek nem hoznak eredményt, az csak információ, de ha a nagy többség béna-és néma kacsaként viselkedik a hírekkel szemben, akkor bizony értelmét veszíti! Magyarul: ha gyáva és béna az államot, államokat alkotó emberközösség, gátlástalanul tevékenykedhetnek a politikusok, a pénzemberek, ezen belül a bankárok is! Talán fel kellene végre ébrednie minden társadalomnak és rá kellene jönnie, hogy lépten-nyomon átverik az embereket!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezúzott kirakatok Temerinben

Intenzíven keresi az újvidéki rendőrség azokat a támadókat, akik a vajdasági Temerinben bezúzták egy… Tovább olvasom