Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Vádalkut kötött az amerikai hatóságokkal a korrupcióval gyanúsított ifjabb Jesse Jackson

Kampánypénzekkel való visszaéléssel, valamint azzal gyanúsítanak, hogy meg akarta vásárolni Barack Obama elnök megüresedett szenátusi mandátumát.
Vádalkut kötött az amerikai szövetségi hatóságokkal az ifjabb Jesse Jackson volt kongresszusi képviselő, akit kampánypénzekkel való visszaéléssel, valamint azzal gyanúsítanak, hogy meg akarta vásárolni Barack Obama elnök megüresedett szenátusi mandátumát - közölték pénteken helyi médiumok.

Jesse Jackson, az azonos nevű tiszteletes, ismert polgárjogi harcos 47 éves fia november végén mondott le a képviselőségről. Pedig a politikust az ellene indított két vizsgálat és a nyilvánosság elől való eltűnése ellenére újraválasztották.

Jackson tavaly augusztusban váratlanul eltűnt washingtoni hivatalából. Kollégái csak hetekkel később tudták meg, hogy az akkor kilencedik mandátumát töltő képviselőt depresszióval kezelik. Jacksont, noha tevőlegesen nem vett részt a kampányban, és július óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt, november 6-án tizedszer is megválasztották Illinois állambeli körzetében.

A lemondott politikust egyfelől azzal gyanúsítják, hogy kampánypénzekből újíttatta fel washingtoni otthonát, amelyet szeptemberben 2,5 millió dollárért hirdetett meg eladásra. A család szerint a korteskedésre felhasználható alapból elvett pénzre a politikus depressziójának kezeléséhez volt szükség.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Jackson és felesége, Sandi ellen is vizsgálatot indított. Az asszony családi okokra hivatkozva január 15-én mondott le a chicagói városi tanácsban betöltött állásáról.

Vizsgálódik a képviselőház etikai bizottsága is. A testület azon állításokkal kapcsolatban indított vizsgálatot, amelyek szerint az ifjabb Jackson üzletet próbált kötni Rod Blagojevich volt illinoisi kormányzóval. Blagojevich 2008-ban, Barack Obama elnökké választása után áruba akarta bocsátani a megüresedett szenátusi mandátumot. A volt kormányzót ezért tavaly 14 évi szabadságvesztésre ítélték.

Jesse Jackson megüresedett helyének sorsa a tavaszi pótválasztáson fog eldőlni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Japán tárgyalásokat kezdeményez Kínával a légszennyezés miatt

Japán tárgyalásokat kezdeményezett Kínával az onnan érkező légszennyezés kezeléséről pénteken,… Tovább olvasom