Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 19°C

Világháborús bombát hatástalanítottak

Nagyjából 20 ezer embert evakuáltak, mielőtt a tűzszerészek hozzáfogtak az 1800 kilós fel nem robbant bomba hatástalanításához Dortmundban.
Egy hatalmas második világháborús bombát hatástalanítottak vasárnap a Németország nyugati részében fekvő Dortmundban, s emiatt ezreknek kellett elhagyniuk otthonukat.

Nagyjából húszezer embert evakuáltak, mielőtt a tűzszerészek hozzáfogtak az ezernyolcszáz kilogrammos fel nem robbant bomba hatástalanításához. A robbanószerkezetre régi légi felvételek elemzésével sikerült rábukkanni.

A bombát a második világháborúban egy szövetséges harci repülőgép dobta a náci Németország háborús gépezetének kulcsfontosságú ipari központjaként funkcionáló Ruhr-vidék területére.

Az utóbbi években sorra bukkantak fel Németországban veszélyes, fel nem robbant világháborús bombák építkezéseken, de ritkán találnak ekkora tömegű robbanószerkezetet.

Két évvel ezelőtt hasonló bombát találtak a Rajna menti Koblenzben, ott 45 ezer embernek kellett ideiglenesen elhagynia lakóhelyét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izrael után is kémkedett Amerika?

Az NSA "elsődleges fontosságú izraeli katonai célpontok" után nyomozott - írta a kormányhoz közeli… Tovább olvasom