Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

115. születésnap tortával

Makó - 52 kilós, 2 és fél méter hosszúságú óriástortával ünnepelte tegnap 115. születésnapját a makói József Attila Gimnázium.
A népes diáksereget a nagyszünetben, az aulában lepték meg a cukrászati műremekkel. Két gyertyáját gyújtották meg, díszként rajta volt a középiskola címere, egy-egy kép arról, hogyan nézett ki az épület az alapításkor és ma, valamint elhelyezték rajta az összes eddigi igazgató portréját is.

Ünnep a makói József Attila Gimnáziumban: a címerrel ékesített hatalmas orosz krémtortából mindenkinek jutott egy szelet. A szerző felvétele
Ünnep a makói József Attila Gimnáziumban: a címerrel ékesített hatalmas orosz krémtortából mindenkinek jutott egy szelet. A szerző felvétele

Az intézményt most vezető Rója Istvántól megtudtuk: 115 évvel ezelőtt mindössze 4 osztállyal és 60 fővel indult meg ezen a napon az oktatás, ezzel szemben ma 20 osztály és 580 tanuló koptatja itt a padokat. Bár sokszor, sokféle szervezeti változáson kellett átesnie, az alapítástól máig megszakítás nélkül gimnáziumként működik. Ilyen minőségében viselte Csanád vezér nevét, később egy rövid ideig Szántó Kovács Jánosét is.

Legnevesebb diákjáét 1955-ben, József Attila születésének 50. évfordulóján vette fel. Azóta a költőnek már szobra is áll az épület előtt.
Az orosz krémtortát 640 szeletre vágták, ezért jutott belőle az összes diáknak, a pedagógusoknak és a JAG többi dolgozójának is. Így, bár a nagyszünet mindig édes perceket jelent, ezen a rendkívüli napon ez kétszeresen is igaz volt a város legidősebb középiskolájában.

Olvasóink írták

 • 3. ghb 2010. szeptember 17. 14:29
  „Gratulálok a jeles dátumhoz!

  Alapvetően egy jó iskola a JAG.”
 • 2. 3évesférfi 2010. szeptember 17. 10:19
  „Gratulálok az iskolának.”
 • 1. törppicur 2010. szeptember 15. 16:51
  „Ez mind jó dolog, de a többi középiskolában is csinálhatnának hasonlót szerintem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítség a mentősöknek

Makó - Másfél millió forint értékben adott át készülékeket a Makói Kistérség Többcélú Társulása a… Tovább olvasom