Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

A makói Hagymaházban marad a bál

Makó - Nem ártott a makói hagymabálnak, hogy immár mindenkinek fizetnie kellett a belépőért: a makói báli szezon legrangosabb rendezvényére többen mentek el idén, mint tavaly.
A bálozók hajnalig szórakoztak a hét végén a Hagymaházban, az est meglepetésvendége Kovácsovics Fruzsina énekes-gitáros, a Csillag születik felfedezettje volt.

Úgy tűnik, hogy önköltségi alapon még népszerűbb a makói hagymabál, mint korábban volt, amikor is a rendező Hagymáért Alapítvány nagyon sok embert tiszteletjeggyel invitált a város báli szezonjának legrangosabb eseményére. Idén a tavalyinál negyvennel többen, összesen százhatvanan szórakoztak szombat hajnalig a Hagymaházban. A nyitótáncot ezúttal is az Íri sz Táncklub táncosai járták el, majd Buzás Péter polgármester köszöntője után a Zsomboy's együttes szórakoztatta az egybegyűlteket. A meglepetésvendég a Csillag születik felfedezettje, az énekes-gitáros Kovácsovics Fruzsina volt, de a közönség mazsorett- és hastáncbemutatót is láthatott.

Idén a tavalyinál negyvennel többen, összesen százhatvanan mulattak a Hagymaházban.
Fotó: Szabó Imre

A város első embere, egyben a Hagymáért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Buzás Péter lapunknak azt mondta: örül, hogy az eredetileg csak a hagymatermesztésben érdekeltek számára megrendezett zenés-táncos est mostanra olyan népszerűvé vált, hogy még a szomszédos városokból is érkeztek vendégek, és évről évre mind több új arcot látni a makói bálok bálján. Megjegyezte: lehet, hogy a rendezvény lassanként kinövi a hagyományos helyszínt, a Hagymaházat.

A házigazda, a Közművelődési Kht.-t vezető Bálint Márta ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, szerencsére nem kell új helyszínen gondolkozni, mert az épület földszinti részén ugyan a mostaninál többen tényleg nem férnek már el, de az emeletet is számításba véve van még hely. A ház nyitásakor rendeztek már 360 fős mulatságot is, tehát a mostani létszámot szinte meg lehet duplázni.

Kovácsovics Fruzsina szórakoztatta a hagymabál vendégeit. Fotó: Szabó Imre

Fruzsina, az első bálozó

Kovácsovics Fruzsina, aki testvérével együtt szórakoztatta a közönséget meglepetésvendégként, közel félórás műsorában egy saját számot is előadott. Lapunknak elmondta: épp első lemezének kiadására készül, egyébként pedig járja az országot – a tehetségkutató verseny óta azt csinálja, amit a legjobban szeret, bár feltett szándéka, hogy az egyetemet is befejezi. Makón korábban sosem járt, és bár otthon természetesen vett már részt például szüreti bálon, ez volt az első bál, amire előadóként kapott meghívást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörőket tartóztattak le Makón

Makó - Őrizetbe vette a Makói Rendőrkapitányság azt a 39 éves röszkei férfit, valamint 18 éves makói… Tovább olvasom