Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

A nyár veszélyeiről a Maros-parton

Makó - 120 diák vett részt tegnap a megyei rendőr-főkapitányság hagyományos szünidőindító rendezvényén, amelyet ezúttal a Maros-parti strandon tartottak meg.
A rendezvény célja – mint Buzás Péter polgármester és Lukács János főkapitány a megnyitón hangsúlyozta – az, hogy felkészítse a nyárra az iskolapadból kikerülő gyerekeket. A statisztikák szerint ebben az időszakban a gyermekek felszabadultabbak, óvatlanabbak, könnyebben válhatnak baleset vagy bűncselekmény áldozatává. A bűnmegelőzési osztály rendezvényén elsősorban a vízhez köthető balesetekre hívták fel a figyelmet. M. Toronykőy Mártaőrnagy, osztályvezető lapunknak elmondta: sajnos nem múlik el úgy nyári szezon, hogy ne követelne áldozatokat egy-egy sodró vizű folyó, bányató vagy fürdő a megyében – már idén is történt ilyen baleset.

A szerző felvétele
Az elsősegélynyújtást nem lehet elégszer gyakorolni.
A szerző felvétele

Tegnap a gyerekek láthatták a vízi mentők bemutatóját, majd a vízből mentés szabályaival is megismerkedhettek, megnézhettek egy esetkocsit, elsajátíthatták az elsősegélynyújtás alapjait, emellett a balesetek és a tüzek, a bűncselekmények megelőzéséről kaphattak hasznos információkat szóban, illetve kiállítási tablókról. Az egész délelőtt tartó programban a rendőrök mellett vízi mentők, vízi rendészek és a katasztrófavédelem szakemberei is részt vettek. A szervezők a diákoknak hasznos prevenciós kiadványokból és szóróanyagokból álló csomagot állítottak össze útravalóul, 15 szerencsés gyermek pedig az önkormányzat felajánlásának köszönhetően ingyenes kalandparti belépőt is nyert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyakiállítás Makón

Szombaton fél 10-től kutyakiállítást tartanak a Maros-parti kempingben a Magyar Ebtenyésztők Makói Szervezete rendezésében. Tovább olvasom