Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

A tűzoltók felderítésre, kárelhárításra és oltásra egyaránt használhatják - Magasból ment az új makói kocsi

Új, 180 milliós értéket képviselő, kosaras létrával felszerelt kocsit kaptak tegnap a makói tűzoltók. A jármű kulcsait Szatmári Imre dandártábornok, a katasztrófavédelem megyei igazgatója adta át a helyi tűzoltóparancsnoknak, Balogh Róbert alezredesnek.
– Az új kocsi sok mindenben tudja majd segíteni a munkánkat: magasból mentő járműről van szó, ami felderítésre és a beépített vízágyúnak köszönhetően oltásra is alkalmas, valamint a viharok okozta károk elhárításánál is segítséget nyújthat – mutatta be tegnap délelőtt az új járművet Balogh Róbert alezredes, parancsnok a laktanya garázsában.
A tűzoltók felderítésre, kárelhárításra és oltásra egyaránt használhatják - Galéria

 Mint elhangzott, a legkorszerűbb követelményeknek is megfelelő, 16 tonnás jármű 95 kilométer per órás sebességre képes. Teljes menetfelszereléssel rendelkezik, számítógépes vezérlésű. Mentőkosarában négy ember fér el, de ha szükséges, egy hordágy is, létrája pedig 32 méteres magasságig emelkedik, ráadásul az utolsó, 4 méteres szakasza 75 fokban meghajlítható. Kezelését a makói tűzoltók már megtanulták. Ezzel egy 36 éves, hasonló járművet cseréltek jobbra, s így teljessé vált a tűzoltáshoz és a mentéshez szükséges felszereltségük.

Az ünnepségen a tűzoltók és az önkormányzat együttműködését méltatva köszöntőt mondott Czirbus Gábor alpolgármester is, majd Kotormán István református lelkész és Bíró István görögkatolikus parókus áldotta meg az új járművet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Célponttá teszi Makót a Hagymatikum: akár ezer új szálláshelyre is szükség lehet a bővítés után

Célponttá teszi Makót a Hagymatikum: akár ezer új szálláshelyre is szükség lehet a bővítés után
A Hagymatikum bővítése után új szállodák építése lehet a következő beruházás Makón - mondta szerdán… Tovább olvasom