Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

A Váll-Ker teljesíteni tudja a megrendeléseket

Nemigen lesz makói, Makó környéki partnere a Váll-Ker Kft.-nek, a beszállítói konferenciára ugyanis kevés helybéli jött el. A máshonnan érkezett jelentkezők között viszont több reménybeli is van, ezért az igazgató, Tóth István bízik abban, hogy jövőre le tudják gyártani a Németországból megrendelt huszonötezer kandallót.
Beszállítói konferenciát szervezett a makói térség egyik fejlődő vállalkozása, a kandallóiról ismert, tavaly egymilliárdos bevételt produkáló Váll-Ker Kft. A tanácskozásra azért volt szükség, mert a társaság termékei iránt úgy megnövekedett az igény, hogy úgy tűnt, beszállítók közreműködése nélkül már nem lesz képes ezeket teljesíteni.

A makói Váll-Ker Kft. jelenleg évi húszezer kandallót gyárt, azaz napi átlagban hetvenötöt, ami éppen egy kamionnyi szállítmányt jelent – ám még a mostani húszezernél is lenne igény többre, nagyjából huszonötezer darabra. A tizennégy esztendeje alapított és mindmáig helyi tulajdonban lévő, kétszáztíz embert foglalkoztató vállalkozás termékeit döntő részben Németországba szállítja.

Az igazgató, Tóth István úgy gondolta, a makói, Makó környéki vállalkozásoknak is kiugrási lehetőséget jelent, ha beszállítóként partnerei lehetnek a stabil piaccal rendelkező Váll-Ker Kft.-nek, ezért arra számított, főként helyiek jönnek el a megbeszélésre, bemutatóra. A konferencia viszont nem igazolta ezeket a reményeket. A tanácskozáson szép számmal vettek részt érdeklődők, közel százan – közülük azonban alig tucatnyi volt a makói, a többiek például Vásárhelyről, Sándorfalváról, Szentesről, Csongrádról vagy éppen Battonyáról érkeztek. Az igazgató csodálkozik a helybéli vállalkozások távol maradásán, ám azt mondja, végső soron mindegy neki, ki hajlandó velük együttműködni. Szerződést egyelőre nem kötöttek senkivel. Akiket érdekelt a termékskála, azok egyelőre tervdokumentációkat kaptak, hogy árajánlatot készíthessenek, aztán le kell gyártaniuk egy mintadarabot. A sorozatgyártás akkor kezdődhet, ha mindenben kölcsönösen egyezségre tudnak jutni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorodott Makó lakásrendelete

Több ponton is szigorították Makó lakásrendeletét. A legfőbb cél az volt, hogy a hivatal számára is… Tovább olvasom