Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Alföldvíz: félreérthető volt a makói állásfoglalás

Makó - Félreérthető állásfoglalást adott ki tavaly szennyvízdíjügyben a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, emiatt gondolták az új bekötéssel rendelkező makóiak, hogy idén még nem kell csatornadíjat fizetniük. Az Alföldvíz a hivatalos értesítésre vár.
– Félreérthetően fogalmaztuk meg korábbi, 2013-as állásfoglalásunkat – tájékoztatta lapunkat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) sajtóosztálya, miután többször rákérdeztünk a szakhatóság mostani, illetve régebbi állásfoglalása közti ellentmondásra a makói szennyvízdíjszámlákkal kapcsolatban. „Tekintettel arra, hogy a projekt egyetlen számmal volt azonosítva, elképzelhető az állásfoglalásnak olyan értelmezése is, mintha a makói bővítményre is vonatkozna, valójában azonban nem" – áll legutóbbi levelükben.

Mint megírtuk, a városban a szennyvízberuházás által érintett területen lakóknak a szolgáltató elkezdte küldeni – visszamenőlegesen is – a szennyvízdíjcsekkeket, miközben korábban arról volt szó, hogy ilyet ezekben a városrészekben várhatóan az év végéig nem kapnak. A hivatal ezzel kapcsolatban most csak annyit mond, mivel Makón nem új rendszert építettek, hanem a régit bővítették, nincs szükség új díjmegállapításra, az új fogyasztók esetében is alkalmazható a régi rendszer díjszabása. A Makón alkalmazott régi díjat csak a valóban új rendszerek esetében, azaz az 5 érintett faluban – Apátfalva, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele, Földeák – nem lehet automatikusan alkalmazni.

A szolgáltató vár

Az Alföldvíz Zrt. kommunikációs munkatársa, Diós Zsolt lapunktól értesült a hivatal új álláspontjáról. Azt mondta, mindaddig tartják magukat korábbi ígéretükhöz, és nem számláznak a szennyvízcsatorna-rendszer használatáért az új ügyfeleknek, amíg nem érkezik meg a MEKH állásfoglalása. Ezt követően a hivatal útmutatásának megfelelően járnak el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százezer forintból kirándulnak

Százezer forintból mehetnek Csanádalberti kisdiákjai osztálykirándulásra. A Reál Hungária Élelmiszer Kft. a Facebook közösségi oldalon hirdette meg a Zsozsó-Reál osztályfotó-pályázatot. Tovább olvasom