Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Állnak a nagylaki templom falai

Jó ütemben haladnak a nagylaki Szentlélek-templom építési munkálatai: már állnak az épület falai.
Mint megírtuk, a falunak a trianoni békediktátum óta nincs temploma; akkor a település nagyobb része ezekkel együtt a román oldalra került. A nagylaki hívek egy mostanra nagyon lepusztult imaházban tudnak csak szertartásokat rendezni. A templom építése tavaly áprilisban kezdődött a temető melletti telken, amelyet az önkormányzat jelképes, 1000 forintos összegért adott át a szeged-csanádi egyházmegyének – az alapozáskor ott is voltunk.

A munkával Bischof Attila szegedi építési vállalkozót bízták meg. Csapata kihasználta a kedvező időjárást, így már kirajzolódik a Germán Gézabudapesti építész által az épületnek megálmodott bárkaforma. Mint már beszámoltunk róla, a templom 50 férőhelyes lesz, 6 méter magas, liturgikus tere pedig 70 négyzetméter. A kivitelezés költségét az induláskor 30 milliósra becsülték. Egyébként nemcsak római katolikusok, hanem a testvéregyházak is itt tarthatják majd szertartásaikat.


Gyarmati András polgármester ígéretéhez hűen továbbra is nyomon követi az építkezést fényképezőgépével. Úgy tudja, a munka legnehezebb, legaprólékosabb része tavasszal kezdődik – ekkor indulnak a belsőépítészeti és a homlokzati munkák; ez utóbbiba az is beletartozik, hogy az épülethez igazodó burkolatot kap a most már hozzá tartozó, amúgy 2008-ban állított 18 méteres harangtorony. Az átadás az év derekán várható.

Olvasóink írták

  • 2. lucky7 2013. január 17. 16:48
    „Imádkozni nem az iskolában szoktak, hanem a templomban! Mindegy, hogy üresen áll-e vagy sem.
    A nyugdíjasok MÖG kapnak elég támogatást!”
  • 1. pardon 2013. január 17. 09:58
    „ott az iskola üresen!azt köllött volna kinevezni templomnak,nem?
    a pénzt mög nyugdíjasokra költeni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A járási hivatal nem a városházán működik Makón

Az új rend bevezetése óta két hét telt el – úgy tűnik, az emberek csak lassanként szoknak hozzá. Tovább olvasom