Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Családi vitából bűnügy

Makó - Egyre több feljelentést kell kivizsgálniuk a makói rendőröknek, és egyre gyakoribb, hogy családon belüli konfliktusból lesz büntetőügy. A hatóságok nem pont erre számítottak, hanem arra, hogy az APEH felhívása nyomán a vagyonosodási vizsgálatokat kezdeményező bejelentések fognak nőni.
Országosan „sikeresnek" bizonyult az adóhatóság kezdeményezése: a híradásokból kiderült, hogy a korábbinál sokkal többen jelentették be tehetős szomszédjaikat, hogy vagyonosodási vizsgálat alá vessék őket. Nagy Péter osztályvezető, a Csongrád megyei adóhatóság munkatársa elmondta: a megyében és a makói kistérségben azért nem jellemző a lakossági bejelentések számának drasztikus növekedése.

A megye gazdasági szempontból hátrányos helyzetű szegletén is elsősorban a nagyobb értékű ingatlanok, gépkocsik keltették fel a bejelentők érdeklődését – tudtuk meg az osztályvezetőtől. A vizsgálatok 70 százaléka eredménnyel zárul, és a kistérség legnagyobb „fogása" 20 millió forint adóhiányt mutatott.

Élénkebbek a feljelentők a városi rendőrkapitányságon, ahol száznál is több üggyel kell idén szembenéznie a szakembereknek, mint tavaly. – Közel száz új esetet hozott idén a határőrség integrációja – mondta lapunknak Palicz András városi rendőrkapitány. – Míg a testület korábban önállóan járt el, január óta a térségünkben lezajló, határőrizettel kapcsolatos visszaélések feldolgozása is hozzánk tartozik. Számottevően növeli az esetek számát egy új bűncselekmény-kategória, a zaklatás megjelenése. Január óta ugyanis a családon belüli konfliktusok zaklatásként is bejelenthetőek, ez okot ad sokaknak arra, hogy a személyes konfliktusainak megoldásához is rendőri közbeavatkozást igényeljenek. Ilyen típusú bejelentés közel háromtucatnyi volt már idén.

A makói kapitánytól megtudtuk: Szegedet követően a megyében a legtöbb, mintegy 600 esetben a Maros-parti város rendőreinek kellett eddig intézkedniük idén. A „legnépszerűbb" bűncselekmény egyébként a lopás – a múlt héten, idén elsőként – autónak is lába kélt: egy 4 milliós BMW-t tulajdonítottak el eddig ismeretlen tettesek.

Olvasóink írták

 • 2. jo bacsi 2008. május 16. 23:59
  „Na itt a spicli meg a naci APEH vilag. Az allam zsarolo behajto szervezete”
 • 1. béna 2008. május 16. 20:31
  „Kezdődik a szomszéd kéménye a magasabb 1sorral...szindroma!!!
  Aki ezt kitalálta meg a Tiszelt Parlamentba is fognak vizsgálódni???MERT OTT VOLNA A NAGYFOGÁS!!!
  Megyünk vissza a korba....lesznek urak (már vannak)és cselédek ill.-ve 8millió szegényt már teremtettek"
  UNDORÍTÓ!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apátfalvi taps és fütty a Gárdának

Apátfalva - Civilben élelmiszerboltot működtet és önkormányzati képviselő Apátfalván az a magyar gárdista, aki kedden felvonulást szervezett a faluban a helyi óvoda elé. Tovább olvasom