Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Edzést és falut is vezet a ferencszállási Jani János

Ferencszállás - Valószínűleg az egyetlen polgármester a megyében Jani János, Ferencszállás újonnan megválasztott első embere, aki civilben labdarúgóedző is egyben.
47 éves, 25 éve él a faluban, és feleségével együtt ott is dolgozott egészen addig, amíg a helyi iskola be nem zárt. Azóta Magyarcsanádon testnevelő tanár, és félállásban a teleház vezetését is vállalta. Hosszú ideje volt önkormányzati képviselő, mandátumáról azonban a munkahelyváltást követően lemondott, mert úgy érezte, az állandó utazás miatt nem tud annyi időt szánni a képviselői feladatokra, mint szeretné.

A faluvezetői tisztségért most azért indult, mert nagyon sokan kérték rá – mint mondja, tiszteletdíjas polgármester lesz, a község költségvetése nem bírná el, ha főállásban csinálná. A csanádi teleház vezetéséről lemondott, hogy jusson ideje a községre. Tervei szerint kérdőív segítségével méri majd fel, mi mindent szeretnének a ferencszállásiak, de néhány elképzelése már korábban is volt. Bővítené például az idősgondozást, több rendezvényt, programot szeretne, hogy a fiatalok jobban érezzék magukat, szeretné őket otthon tartani, és feltett szándéka az óvoda megmentése. S mindezt úgy, hogy tudja: ezek után még kevesebb ideje lesz két hobbijára, az olvasásra és a sportra.

Jani Jánosnak a foci is kézre áll. Fotó: Veréb Simon
Jani Jánosnak a foci is kézre áll.
Fotó: Veréb Simon

Olvasóink írták

  • 2. spyder01 2010. október 15. 12:35
    „na akkor gondolom nemsokára lecseréli a fábiát!:-)”
  • 1. 1makói 2010. október 15. 05:07
    „Gratulálok, Jani! Sok sikert, sok türelmet és kitartást a feladathoz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rablás egy kiszombori kocsmában

Kiszombor - Elvette a pénzt, majd nem akarta visszaadni. Amikor visszakérték, elverte a tulajdonost.… Tovább olvasom