Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Egészségközpont épül Pitvaroson

Százmillió forint soron kívüli fejlesztési támogatásról kapott értesítést Pitvaros önkormányzata az év végén. A forrást új egészségügyi központ építésére fordítja a település.
– Szeretnénk, ha az egészségügyi szolgáltatásokat a település központjában, egy helyszínen vehetnék igény-
be a pitvarosiak, illetve az Ambrózfalvát, Nagyért és Csanádalbertit is magába foglaló mikrotérség lakói – mondta Radó Tibor, Pitvaros polgármestere. – Gyógyszertár és fogászat a négy település közül csak nálunk van, a háziorvosi és védőnői szolgálatunk pedig Csanádalbertivel közös. Ezeket a szolgáltatásokat jelenleg más-más épületben találja meg a lakosság.

A polgármestertől tudjuk, a 100 millió forint nagyjából a beruházás felét fedezi majd, a másik felét pedig a megyei fejlesztési programtól remélik. Az egészségügyi központ a körforgalom és a művelődési ház közötti területen épül meg, egy több éve lakatlan, leromlott állapotú ingatlan helyén, amelynek megvásárlására előszerződésük van a tulajdonossal. Az épület előtervei napokon belül elkészülnek, utána kezdődhet a közbeszerzési eljárás. A polgármester reméli, hogy 2017-ben átadhatják a centrumot.

Az egészségügyi szolgáltatások jelenlegi épületeit pedig bérlakásokká alakítják át. Radó Tibor elmondta, erre nagy igény van a településen. Csak idén már 4 pitvarosi kötődésű család jelezte, hogy szeretne önkormányzati bérlakásba költözni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rokkantparkolóban állt meg a makói polgármester

Rokkantparkolóban állt meg a makói polgármester
Mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóban várakozott a makói polgármester a hivatali autóval. A kocsit lefényképezték, a felvétel fölkerült a Facebookra. Tovább olvasom