Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Endre a Barátok köztben

A Barátok közt című tévésorozat egyik nagyjelenetében – sok makói meglepetésére – a minap feltűnt Szilvási Endre, aki a helyi városi televízióban kezdte tévés karrierjét. Most Budapesten él és dolgozik, többek között műsorvezetőként. Jelenlétét a népszerű sorozatban egyfajta kalandnak tekinti, ám örülne, ha később is kapna szerepet.
Szilvási Endrét szereplőválogatáson szúrták ki. Fotó: DM/DV
A Barátok közt című sorozat egyik szereplőjeként tűnt fel a minap a makói Szilvási Endre. Első jelenetében mint Füleki Barnabás alakítója Kertész Géza és Nádor Kinga házasságkötését akadályozta meg: leállíttatta a ceremóniát, mondván, a két fiatal nem léphet frigyre egymással, mert a hölgy az ő felesége, akit korábban, külföldön vett el.
Bár ez az első filmszerepe, a kamerák világa azért nem áll tőle távol.

Szilvási Endre – egyébként a neves makói sebészfőorvos fia – tévés pályafutását tíz esztendeje, tizennyolc évesen kezdte Makón. Czibolya Kálmán – aki azóta a városi televízió első embere lett – akkoriban kérte fel, hogy dolgozzon a csatorna ifjúsági magazinjában – elsőként éppen Waszlavik Gazember Petőfi Velorex Ulmannmónika Szabadcsapat Csülök László Lovagot interjúvolta meg. A tehetséges fiatalember nem sokkal később a budapesti médiaintézet hallgatója lett, majd a fővárosban ragadt; több televíziónál is megfordult, jelenleg a Fix.tv műsorvezető-szerkesztője, illetve a gazdasági hírcsatorna, az Echo Tv híradósa.

Mint lapunknak elmondta, egy szereplőválogatásnak köszönhetően került be a népszerű sorozatba: egy ismerőse másfél évvel ezelőtt hívta fel a figyelmét rá, hogy keresnek valakit a Barátok közt egyik új szerepére. A színészi munka mindig is érdekelte, gimnazista korában járt is egy színistúdióba, ám később másfelé sodorta az élet – gondolta, most megpróbálja. Elment a válogatásra, ám azt a szerepet nem kapta meg – két-három hónapja viszont szóltak neki, hogy volna egy másik, számára testhezálló karakter. Készítettek vele egy próbafelvételt, és miután ez sikerült, értesítették, hogy várják a forgatásra. Két napja volt megtanulni első szövegét, s bizony megilletődött, amikor rögtön az első beállásnál, a templomi jelenetnél mindjárt együtt kellett dolgoznia a fél szereplőgárdával. – Kicsit liftezett a gyomrom, de úgy érzem, végül sikerült jól megoldanom – mondta.

Szilvási Endre a forgatáson – bár csupán néhány perce volt beszélgetni a leállások alatt – valóban barátok közt érezte magát, hiszen rutinnal még nem rendelkező színészként nagyon sok támogatást kapott a többiektől. Különösen a Magdi anyust megformáló Fodor Zsóka volt számára rokonszenves, mert mindig volt hozzá egy jó szava, de a Bartha Zsoltot alakító Rékasi Károly is mindig a profi színművész segítőkészségével fordult felé.


Nagy kaland

Folytatja tévériporteri munkáját, ugyanakkor örül, hogy sok egyéb mellett a filmforgatást is kipróbálhatta. Mi több: rákapott az ízére, és azt mondja, nem bánná, ha később is szerepet kapna a sorozatban. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenével nyitotta a nyári szezont a makói fürdő

Szerencsésen választotta meg a makói termál- és gyógyfürdő azt az időpontot, amikor bepótolja az egy… Tovább olvasom