Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Épül a makói korcsolyapálya

Makó - Jó gazdája a város a tűzoltóságtól átvett üdülőnek, illetve a laktanya melletti területnek: előbbiben egész nyáron rendezvényeket tartottak, az utóbbin pedig épül a korcsolyázási lehetőséget is biztosító sportpálya.
Épül az új, állandó jégpálya Makón azon a Deák Ferenc utcai területen, amelyet korábban a városi tűzoltó-parancsnokság használt – tulajdonilag persze addig is az önkormányzaté volt ez. A kerítést már korábban elbontották, fel is szántották a területet. Aki mostanában jár arra, azt láthatja, hogy a pálya alapozása folyik. A városházán megtudtuk: a területet azért vette vissza Makó a tűzoltóktól, hogy elférjen egymás mellett a hagyományos karácsonyi vásár és a korcsolyapálya a Deák Ferenc utcában. A beruházásra egyébként 8 millió forintos pályázati támogatást nyertek. A munka várhatóan október-november fordulójára fejeződik be, a korcsolyapálya az időjárás függvényében nyílik meg – sátra is lesz.

Épül a műjégpálya a Deák Ferenc utcában. A szerző felvétele
Épül a műjégpálya a Deák Ferenc utcában. A szerző felvétele


Nagy Nándor, a Kommunális Nonprofit Kft. igazgatója elmondta: ami épül, csak részben korcsolyapálya, igazából egy egész évben használható sportpályáról van szó. A bitumenes pálya 20-szor 40 méteres területű lesz, ezen belül a műjégpálya 30-szor 15 méteres. A pálya teljes területe a téli időszakot leszámítva kispályás kézilabdázásra, lábteniszre és hasonló sportágak művelésére lesz alkalmas, korcsolyázni csak a hideg évszakban lehet majd, ahogyan eddig is. A különbség annyi lesz, hogy a hűtőberendezés elemeit beleépítik az alapba, így nem kell egy hónapot külön eltölteni az előkészítéssel.

A város egyébként tavaly visszavette a korábban ugyancsak a tűzoltóknak használatba adott Maros-parti üdülőt is – ez utóbbit azért, mert az üdülőövezet népszerűsége a kalandpark megépítésével és a strand felújításával megnőtt, és szükség lett a nyaralóhelyre. Nagy Nándortól megtudtuk: az üdülőre valóban volt igény egész nyáron. Tartottak itt elektronikus zenei fesztivált, családi hétvégét, iskolai és céges rendezvényeket – nem volt olyan hétvége, amikor üresen állt volna. Természetesen, amint a város megígérte, a tűzoltók is megkapták, ha szükségük volt rá.

Olvasóink írták

 • 7. Amme89 2012. október 04. 15:35
  „Lehet, hogy én vagyok értelmezési zavarban, de én úgy olvastam, hogy jégpályáról van szó. Ehhez képest mindenki a focival kapcsolatos gondjairól beszél... Legyen már végre elég a fociból és vegyük észre, hogy van más is. Például gyermekeinknek ez a jégpálya, ami már tavaly és az előző évben is sok gyereknek okozott örömöt. Végre egy újabb lehetőség a mozgásra. Legyen így ez az idén is! Ingyen meg semmit nem adnak...”
 • 6. makoilakos86 2012. október 04. 12:56
  „A jégpálya használatért mindenhol fizetni kell...
  A focival egyetértek, vicces,hogy egy megyei csapatnak még az edző pályájára se lehet lemenni rúgni a bőrt. Ez szomorú, azt megértem,hogy a műfűre és a nagy pályára nem ,de hogy egy edzőpályára se mehessenek le a labdarúgást kedvelő fiatalok ez felháborító”
 • 5. Racoon 2012. október 04. 08:45
  „Még annyit fűznék hozzá, hogy tavaly azon tanakodtunk melyik műfüves pályára mennyünk focizni Hódmezővásárhelyen. Végül sikerült dönteni. Volt villanyfényes pálya, fűtött öltöző, melegvizes zuhany és az útiköltséggel is kevesebbe került, mint Makón a sportcsarnok.”
 • 4. vip007 2012. október 04. 07:58
  „2. Racoon 2012.10.03. 09:04

  A sportcsarnok úgy tudom, megyei üzemeltetés alatt van, ők emelték meg így a díjat, nem helyileg találták ki. Azóta sajna én sem járok focizni.
  A foci pályával kapcsolatban nem értek veled egyet, a fradi pályára sem járnak be focizgatni emberek. (csak ha forduló van, hehe:))
  A gördeszka, korcsolya kérdésben viszont igazad van. Bár a főtéren a kirakatban kint van a maros parti strand és környékének tervei, azon szerepel extrém sport pálya. Szerintem ez a kérdés meg fog oldódni.”
 • 3. cibuka 2012. október 03. 13:30
  „2.Racoon sok ezer sport szerető makói nevében szóltál.Amúgy meg kell a pénz a fűrdő veszteségeinek kompenzálására.Azt kellett volna úgy épiteni,hogy télen jeges sportokra is alkalmas legyen.Több funkciós,több évszakos kihasználtság,bár ha nem tudják felfűteni belefagy a viz.”
 • 2. Racoon 2012. október 03. 09:04
  „Épül itt minden szép és jó. Kíváncsi lennék majd mennyit kell fizetnünk, ha igénybe akarjuk venni? Mert ugye van sportcsarnokunk is, amit már szinte senki sem tud megfizetni, a kézilabdások is menekülnek onnan és az Almási utcai iskola tornatermében edzenek. Habár az idén ott is 100%-os áremelés volt és most megint emelnek 1000Ft-ot óránként! Van műfüves focipályánk, ahol jövőre már megye 1-es csapat fog edzeni a jelek szerint, és rajtuk kívül idegen még pénzért sem teheti be a lábát. Pedig az önrészben sokak pénze benne van. Ennyit az önkormányzat tömegsport támogatásáról. Ja meg annyit, hogy rendeznek téli focikupát 25.000Ft/ csapat áron. Miközben 35.000Ft/ csapat nevezési díjért van egy magán szervezésű kupa 1.000.000Ft összdíjazással. Az önkormányzati kupán meg akkor tudunk játszani, ha viszünk focit. A gördeszkázás és görkorcsolyázás pedig kirívóan közösségellenes magatartássá lett nyilvánítva. Javaslom vegyék bele a rollerezést is, majd a kerékpározást is! Éljenek a nyugdíjasok, Búzás úr stabil szavazói!”
 • 1. Francois 2012. október 02. 12:25
  „Itt szeretném felhívni a hivatal figyelmét, hogy Indiánnak az elvégzett munkájához képest nagyon alacsony a fizetése, pedig van mikor este is szaladgál még! Tudom hogy olvassák a hivatalban, lehetne rajta emelni! Köszönjük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat éve hallatja magát a Radio Ice

Júniusban ünnepelte hatodik születésnapját a Radio Ice. Az alapítás óta sok minden változott: az új médiatörvény Makó egyik legkedveltebb rádiójánál sem tett kivételt. Tovább olvasom