Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Felháborodott a döntés miatt az áldozat édesapja

Apátfalva - Felháborodott a tavaly októberi apátfalvi tragédia áldozatának édesapja azon, hogy szabadlábra került a halált okozó testi sértéssel gyanúsított férfi.
– Ezt nem lehet feldolgozni, erre nincs szó. Meg kell tanulni valahogyan tovább élni – vallott érzéseiről 4 hónappal a tragédia után a makói Somodi János. Ő az édesapja annak a nőnek, akit októberben Apátfalván kilöktek egy autóból. Mint a megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján korábban megírtuk, egy október végi éjjelen a 43 éves R. György kisteherautójával hazafelé tartott. Az apátfalvi Rákóczi utcában, a házuktól mindössze 250 méterre összeveszett a vele utazó 45 éves feleségével, majd az asszonyt a mozgó autóból kilökte, aki az esés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az eset az egész falut megrázta: a helyszínen tucatnyi mécsest gyújtottak, és az asszony temetésére is sokan mentek el. Azt beszélték az emberek, és ezt az édesapa is megerősítette, hogy a gazdálkodásból élő házaspár viszonya az utóbbi években megromlott – ez vezethetett a tragédiához.

A halált okozó testi sértéssel gyanúsított férj akkor előzetes letartóztatásba került. Az édesapának mindennap eszébe jutnak a történtek, egy hete azonban különösen sokszor. Múlt kedden történt ugyanis, hogy R. Györgyöt kiengedték az előzetes letartóztatásból. A gyászoló édesapa, s vele együtt a rokonok, ismerősök értetlenül állnak az előtt, hogy hazamehetett. – Nem félek tőle, nincs miért, bár egyre kevésbé tudom, milyen ember. Az viszont mélységesen felháborít, hogy aki ilyenre képes, miért lehet szabadlábon – mondta lapunknak könnyeivel küszködve Somodi János.

Mint megtudtuk, az előzetes letartóztatás megszüntetését a Csongrád Megyei Főügyészség rendelte el. Szanka Ferenc szóvivő lapunknak azt mondta, a kényszerintézkedést azért rendelték el, mert fennállt a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye, amely az ellene folyó eljárást meghiúsította volna. Mostanra azonban az eljárás már olyan szakaszba ért, amihez nincs szükség a gyanúsított személyes jelenlétére. Mivel megszűnt az előzetes letartóztatás oka, immár szabadlábon védekezhet. Az eljárás várhatóan 2 hónap múlva fejeződik be.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionforgalom zúdult Kövegyre

Felújítják a kétségbeejtő állapotban lévő 43-ast, emiatt áprilisig Kövegy felé terelik az út forgalmát. Tovább olvasom